среда, 7. август 2019.


НЕВЈЕРОВАТНО ЈЕ
НЕРАЗУМИЈЕВАЊЕ
ПОЛИТИЧКИХ ПРОЦЕСА
И ТЕКТОНИКЕ
ИЗА И ИСПОД ЊИХ

Петоавгустовски Тројни Акт, којим је „успостављена Власт“ у БиХ, од стране ДИЧ Тројца, показује колико сви фактори Јавности и Политике, укључујући и Западни Амбасмрад, који се непрестано представља као саучесник и креатор, помагач и покретач процеса у БиХ, неспремни и неквалификовани за Политику, колико не разумију процесе који су на површини и оне тектонске поремећаје и расједе, који су испод њих, колико ништа не знају о Лидерима и о њиховој Политичкој Карактерологији, о томе у чијем интересу дјелују и куда мисле да иду.
При чему не тврдим да то Лидери знају или нешто боље знају.
Сличан детекторијум био нам је пред очима и код Априлског Пакета, код Прудског Споразума...
Дијагностика је дубинска.
Свијет Титоизма и Самоуправног Социјализма начинио је двије велике штете овдашњем простору и овдашњим људима.
Донио је Економску Неспособност трајнијег вијека и, својим нестанком, отворио је врата и прозоре Политике за коју нико није спреман нити зна шта је то.
Тако смо добили двослојну опасност по НДД сферу.
Политиком се бави свака мрака. Без икаквог политичког образовања и посједовања координата.
А они који их бирају, дакле, најмање онај дио који изалзи на Изборе, мисли да би се једнако или боље могао бавити Политиком, као и ови на Листама.
Па то и манифестују на локалном нивоу и сличним миљеима.
Општи резултат је погубан, сада и дугорочно.
Случај Петоавгустовског ДИЧ Тројног Акта, показује
◘ Дијаметралност тумачења и подршке и противљења. Чак и кад одбијем дневни политиквантум ставова, опет остаје зачујуђа супротност тумачења.
◘ Упитност и несналажење у изношењу ставова, мишљења и очекивања, такође је забрињавајућа. Без обзира што је Споразум писан курвањским језиком. Гдје се нешто почне као изричито, а онда се, у истој реченици, изведе трструки аксл и релативизује, тако да има за сваког за синијом.
Нико не разумије, а то је ситница, да је Укидање ОХР-а издејствовао Додик како би изгледало да је нешто постигао и да је Српска добила, јер је изгубила на „наставку интеграционих процеса“, односно он попустио. Са Ш.
◘ За БиХ је најопасније то што ОХР и Амамб не знају шта су ДИЧ Тројица потписала.
ОХР и Амамб су наша мама и тата, наша сигурна кућа, наши Топаловићи, наши васпитачи и исповидници.
Ако они не знају, ми смо изгубљени.
То се, први пут показало у случају Додика и Референдума, који је био гром из ведра неба иако су сви Америчани трљали руке, мислећи да су СНСД и Додика ставили под контролу и, коначно, добили кооперативну српску власт.
◘ Да БиХ не може опстати. Јер је све то један конгломераторијум у коме се не зна да ли је групни секс у соби, у хали или на отвореном, нити ико сигурно може рећи да постоји прекидач који би могао помоћи да се упали свјетло, кад сви сврше и оближу се и отару.
*
Пошто се Народ повлака Широке Народне Масе не могу научити Политици, овај први слој био морао некако да се приведе култури.
Мада нисам оптимист.