четвртак, 1. новембар 2018.


ТРГ АНАРХИЈЕ
У БАЊАЛУЦИ
ИЗБОРНА ЈЕ
ШАРЕНА ЛАЖА

Пошто Правда За Давида, и Трг Анархије, нису успјели да окупе 100.000 људи и тако створе Предизборни Хаос, приступило се његовој рехабилитацији.
Лош изборни резултат СНСД-а у Бањалуци објашњава се, и правда, Тргом и његовим утицајем на Бираче.
Наивни, пак, мисле да се у Бањалуци промијенило расположење Бирача.
Нико, пак не нуди одговор на питање откуда толика популарност Младена Иванића, коју раније, у Бањалци никад није имао. А нарочито, откуда толико одушевљење Гусларем из Гацка.
Ако неко пронађе егзактне доказе за то, онда се може почети разматрати и утицај Трга на одлуке Бирача.
Трг Анархије у Бањалуци, међутим, имао је улогу позоришне кулисе иза које би се, манипулацијама, претоварили Гласови у брашњаве камионе Вукоте Говедарице, али и Иванићеве.
На Бањалуку је бачен сав циљ јер је то велика концентрација Бирача и јер се велика превага ту не може тако лако надокнадити у другим подручјима Републике Српске.
Али и због тога што у Добоју и у Бијељини, нису имали механизме за такав утица као у Бањалуци.
У Бањалуци је, пак, искориштена организациона структура СНСД-а која је употријебљена од стране оних који су током многих избора били у Бирачким Одборима и оних који су дириговали мјестима у њима, организовали одустајања већ евидентираних чланова и предсједника, размјештали чланове и предсједнике на туђе терене... у садејству са војском бирачких одбора из других странака.
Иванић и Говедарица све те гласове на ЦИК-овом броју, немају на Гласачким Листићима.
Заваравање Тргом Анархије добро служи и Опозицији и СНСД-у.
Опозиција себи може да диже реп тиме што је њена подршка Тргу била генијалан изборни потез.
СНСД може тиме да купује себи унутарстраначки мир и да даље мирно девастира Организациону Структуру.
Ако се реално не анализира Трг Анархије, посљедице по све Политичке Странке ће се осјетити. Прије свега у претакању Гласова у мање и мање мање битне политичке групације.
А може се догодити и да, пред Локалне Изборе, у Бањалуци, одговарајуће структуре некога убију за нову представу на Тргу.
Као што се може оправдано сумњати да је и несрећног Давида убила Одговарајућа Служба, да би се оптужила Власт, Полиција и СНСД.
Јер, ако је неколико десетина људи било укључено у „убиство“ Давида, како скоро цијелу годину извикују Анархисти и Суфлери, то значи да је та организација дјеловала савршено, барем досад тако изгледа. Онда је незамисливо да су тијело покојника оставили тамо гдје ће се одмах наћи.
Да их је било толико и да су тако организовани, однијели би га у Јужну Африку.
Опозиција нека анализира Трг у своју корист а СНСД мора да анализира Организациони Случај Бањалука.
Иначе може лако да, по истом принципу, изгуби сљедеће Опште Изборе. Довољна су само још два тако искориштена пункта у Републици Српској.