уторак, 30. октобар 2018.


НЕДЕЈТОНСКО

ПОСЛАНИЧКО И
МИНИСТАРСКО
НАСИЉЕ НАД СРПСКОМ


У мору свега и свачега у Поизборју, нашла се и вијест да је извјесна Нина Букејловић, лидерица Есдеесове Омладине, ушла у Народну Скупштину јер се изјаснила као Бошњакиња.
Ни Нина ни Букејловић, не мирише на Баклаву. Ради се, наводно, о мјешовитом браку.
Обзиром да и Чавић има неке везе са Бушелтићима, одакле су Букејловићи, ништа не треба да чуди.
Кад се Босић изјаснио као Пробошњак, што Нина не може као Бошњакиња.
Мада сам то, прије, очекивао од Мектића.
Букејловићка се тако изјаснила због Изборног Закона по коме у Народној Скупштини Републике Српске мора да буде четири Хрвата и Четири Бошњака.
Та антидемократска и антипарламентарна будалаштина иде у пакету са наметнутим саставом Владе Српске, коју је извео ОХР, на основу нелегалне и недејтонске одлуке Уставног Суда БиХ, о конститутивности свих на цијелом простору БиХ а по којој Влада мора да игра по систему 8 – 5 - 3. Осам Срба, Пет Бошњака, Три Хрвата.
Та КСС, Конститутивност Свих Свуда, смишљена је како би Бошњаци разорили Републику Српску.
Јер се сматрало да је са Хрватима у Федерацији, ствар готова.
Република Српска мора Донијети Нови Устав, у складу са Дејтонским Споразумом и његовим Уставним Анексом.
У коме могу да се отклоне сва недејтонска и неуставна (мислим на Дјетонски Устав БиХ) насиља.
И због тога је потребна пуна Српска Сарадња у Сарајеву.
Како би се манифестовала и у Народној Скупштини Репблике Српске, код доношења таквог Устава.
Насиље над Парламентарном Демократијом, над Представничком Демократијом, над демократском процедуром избора Владе, у томе је што су Срби у Српској, неравноправни и потчињени.
Они морају да се, кроз странке, боре за посланичка мјеста а Бошњаци и Хрвати имају загарантовану квоту коју не могу достићи гласањем. И због њих, из Народне Скупштине бивају идстрањени Срби који су добили више гласова.
Народна Скупштина је тако, само за њих, Бошњаке и Хрвате, постала Вијеће Народа.
Нека странке кандидују Бошњаке и Хрвате па нека их се изабере и четрнаест а не четири. Али, наметати број и национално се престројавати у ходу, не приличи ни Племену Ђуту.
Такође, у Влади Српске не могу да сједе Министри Бошњаци и Хрвати. Ако немају гласовно златно важење у посланичким клупама Народне Скупштине.
Стога се то мора рјешавати јер је пола Владе кљакаво. Не зато што су Хрвати и Бошњаци кљакави људи, већ што то нема никакву политичку технолошку подлогу. То је јогурт у тегли киселих краставаца.