среда, 29. август 2018.


ПРОЈЕКТ
ПРЕДИЗБОРНОГ ХАОСА
У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ,
ПОГРЕШНА ЈЕ
СЛИКОВНИЦА

Цијела лепеза Специјалних Операција које су предузете или се предузимају према Републици Српској, на другим мјестима провјерене и успјешне, овдје дјелују као пале с неба, погрешне и лоше калемљене.
Пројектанти нису узели у обзир различитост Срба Српске у односу на друге Србе и у односу на друге у БиХ.
Нису узели у обзир чињеницу да је од свег Српства које је захватио Распад Југославије, само Српска остала крај тог бујичњака.
У Сепцијалне Операције убрајам.
◘ Морин Кормак. Која је цијели мандат покушавала да раздвоји Власт Српске од Срба у Српској. Што је кандидује за једну од Мис Будалашица Страног Поријекла.
◘ Мис Мектић. Коме је задатак Сатанизација Срба и Српске изнутра. Што је проводио цијели мандат.
◘ БН Телевизија. Септичко Вијешће чији је задатак антагонизирање Бањалуке и Семберије, као другог највећег бирачкога ареала у Српској. Промовисање и подржавање Савеза За Промјене, међу посљедњим је њиховим задацима.
◘ Васковић Глог.
◘ Универзални Истражни Отац Давор.
◘ Пребијање Новинара.
*
Зашто су све те Операције погрешне и зашто неће дати резултате на Изборима.
◘ Однос према Власти, овдје је традиционалнији, крући и жилавији, него на неким другим мјестим и код неких других. То се може поткријепити многим чињеницама. Успоређујући епохе Есдееса и Есенесдеа, двије поптуно различите Политичке Филозофије са истом подршком у Бирачком Тијелу. Док Есдеес није довео Чавића и почео да тоне.
Углавном, код људи постоји веза између учесталости купања и промјене власти.
◘ Срби Српске су политички много поткованији него што то Страници Усранци, Сарајево, Тајне Службе, Власт, чак, и нарочито Опозиција у Српској, знају и схватају.
◘ Република Српска је овим људима на првом мјесту. Власт, док то подржава, може да буде мирна. Може чак и да краде. Јер, овдје, никада није било власти која није крала, отимала, пљачкала.
◘ Овдашњи Српски Живаљ је преко главе претурио много зла, да би данас био таблоидно очаран или ријалиташки разуздан. Не можете ове људе узбудити Лажима и Голим Дупетом.
Кад они то умију боље да раде. И кад се овдје, до прије треће власти уназад, нису носиле гаће.
◘ Срби Српске знају да немају подршку ниодкога. И да им је њихова Власт, каквагод је, најбоља друга, мајка, маћеха и љубавница.
Погрешно је сматрати да је они воле. Не воле је. Али ће је пустити да опстоји и поштовати је. Чак и ако их зајебава. Да је то Есдеес схватио и да се мало организовао у Странку, да издалека подсјећа на Савез Комуниста, не да буде Љевица, владао би триста година.
Стога ће Људи Овдје, увијек више вјеровати Милицији него Давору и Мектићу.
◘ Новинари и Новинарство, овдје, никад није имало неки углед нити је нешто значило у Јавности. Заваравају се сви који играју на ту карту. Анализираћемо како су, на Изборима, прошли они које подржава Аваз или БНТВ.
◘ Све што долази из Сарајева, био то Луди Мектић или Фолозбиљни Шаровић или Пајацирани Иванић, нема овдје никакву вриједност. То је тако било и док је Бањалука била много мјешовитија него данас. Нико успјешан и паметан, прије рата, није желио да иде у Политику и на Службу у Сарајево. Једнако Срби и муслимани.
*
Тако да се све ово своди на Изборне Досјетке лоше Агенције за кампање и срање.
Негдје са тужним, негдје са смијешним, негде са крвавим посљедицама.