уторак, 8. мај 2018.


ТОКОВИ НОВЦА,
ТОКОВИ ПЛАЋЕНИКА
И ТОКОВИ СВИЈЕСТИ
У ПРОЈЕКТИМА
КАО ШТО ЈЕ
ПРАВДА ЗА ДАВИДА

Додик је лансирао суму од дванаест милиона долара Америчке Амбасаде, за подршку медијима и невладином сектору у БиХ, и шест милиона долара за спречавање утицаја Русије.
Мислим да Амамба не даје директно те паре, већ иду преко разних агенција. Као што је УСАИД.
Све земље имају те Development агенције. Неке искрено помажу развој, као што је Јапанска. Већина их утиче на политичку сцену и онда то није Development већ Divilopine Агенције.
Они дају средства онима који ће да раде у њиховом интересу. То је, у правилу, еродирање постојећег система и покушај размјештаја за нови Политички Мозаик.
Често та средства дијеле домаће Лопине и Страни Фактор.
Много Лове долази у Кешу, од оног што је објављено као грантови, а поготову од оног што није објављено, долари су увијек као испод наковња, ти их први узимаш у руке, и немогуће је открити токове. То иде на много меандара. Плаћају се полазници разних семинара, кроз дневнице и фол трошкове. Дабоме, плаћају се и организатори свега тога. Плаћају се чак и гости у неким Политичким Емисијама. Па се морају потписати да су учествовали.
Најавећи дио Пројеката је дугорочнијег карактера.
Циљ је везивање људи за те стране ганглије, заокупљање младих, утицај на свијест и опредјељење. Из цијелог тог спектра, надају се, регрутоваће се многи који ће послије послужити, или добровољно служити. Постати министри, спавачи, лобисти...
Када се појави Случај, као што је несрећни Давид, систем реагује перфектно уиграно и веома брзо.
Трома Власт и Институције, које су још увијек на нивоу Општинског Комитета Савеза Комуниста Југославије, из шездесет треће, у свим државама бивше СФРЈ, не може да стигне развој догађаја.
Тако брз развој догађаја не одвија се сам од себе.
Фејсбук Група се не формира сама од себе.
У Случају несрећног Давида, све изгледа као да су га они убили и одмах лансирали догађај као удар на Јавност. А, у ствари, удар на Институције.
Америчке Паре никад неће опростити Српској одбијање Реформе Полиције Српске и одбијање њене предаје Сарајеву.
Зато је Мектић полетио у Правду За Давида.
Јер има налог да се полиција централизује. Да ради на томе. Зато Будалаш каже да они неће дозволити да се туче Народ.
Нема везе што нико није рекао да ће га тући.
Политизација и Лешинарење у Случају Давид, наставак је Реформе Полиције. Уличним и анархистичким средствима.
Они који то гледају људски, добро обманути да је у питању завјера, убиство, комплот, што сад није битно, наивно су искориштени као топовско месо у тим играма Пара и Анархије. Лоповско Месо.
Сада је и Отац један од оних који их користи.
Како функционише Систем који је покренуо Пројект рушења Полиције Српске а назвао га Правда За Давида.
◘ На врху је неки Енглез из турске серије Џевдет у грчкој војсци.
◘ Испод њега су, на вези, многи организатори и активисти, корисници Пројеката за ово и оно. И лове. Енглез из турске Серије Џевдет, сугерише им, благо, пријатељски, да покрену механизам протеста, окупљања, да дигну глас, демократија је, слобода, правда, то ће им подићи углед код младих. Требате то на Друштвене Мреже. Интерес је велики, све пријатеље окупите у Групу. Нека и они окупе своје пријатеље и познанике. Ако треба за трошкове, можемо нешто издвојити.
◘ Кад је све кренуло, пробранима, провјеренима, пласира се Лова за Трошкове.
◘ Они средства користе невидљиво и пажљиво. Често плаћају нешто што ће се појавити као донација, да изгледа као помоћ.
◘ Енглез из Серије Џевдет даје прецизну стратегију, двојици, тројици играча. Као и у Барси или Реалу. Зидан никад о тактици није причао се глупим Пепеом, већ са Роналдом, Кросом... онима који разумију, који су школовани за то.
◘ Резултат је да Васковић уџбенички прецизно лансира сторију по сторију, да би Јавност била слуђена а искрени убијеђени да је у питању Убиство, Завјера, Саучесништво...
◘ У све се укључују Новинари са терена. Њима се ништа не саопштава, нити тражи од њих, осим да извијесте, снимају, да то представе у правом свјетлу. Њима је раније речено да је бити против Власти, Независно Новинарство. И та дрога је довољна. Један или два, у њиховм медијима, знају шта је циљ. Они ће учинити да се то прошири по Балкану. По мрежи Медија који то лансирају, видљиве су многе ствари.
◘ Кад некоме од тих изнесеш став да нема доказа да је у питању Убиство, они се увриједе, схватају то лично, дискредитују свакога ко тако или друкчије мисли.
То је знак да нису примили Лову.
◘ Циљ није никаква Правда за несрећнпг Давида. Намјерно није речено Истина. Или Чињенице. Правда је растегљив појам, коубио се да свака свијест то гледа у свом калеидоскопу.
Циљ је девастација Институција, Система и Републике Српске.
Не треба да буде неког опипљивог резултата. Али. Сви ће изаћи оштећени.
А цијели Пројект може да се користи пет или десет година у будућности.
Јер, никоме није ни циљ да се оконча, ријеши, разријеши, открије, побије, потврди, разјасни.
Циље је да траје. Да Давида убијају, убијају, убијају...