понедељак, 28. мај 2018.


БАКИРОВИ КАНДИДАТИ,
НАС ДВА БРАТА,
ОБА РАДИКАЛА

Иако се Бећировић хвали да је чланску подршку добио из цијеле БиХ, да буде кандидат СДП за Члана Предсједништва, а значајну подршку получио из Регије Бањалука, он је ипак кандидат Бакира Изетбеговића а не Есдепеа.
Тако Бакир има два Кандидата за Члана П.
Џаферовића и Бећировића.
Обојици је заједничка скоро фацијална гадљивост према Републици Српској.
Програм СДА садржи укидање Ентитета и препакивање Срба и Хрвата у Економске Регије.
То исто говори и Бећировић. Регија Бањалука.
Обојици кандидата је заједничка особина Босанска Радикалност.
Може се то тумачити потребом бошњачке хомогенизације пред Изборе, али та њихова особина је видљива током цијелог мандата а не само у години Избора.
Други тренд је потпуно изједаначавње Есдепеове Љевице и Бакирове Деснице.
Дабоме, Лагумџијина Партија је цијело вријеме била ортодоксно унитаристичка бошњачка угланцана еуропејска и проамеричка варијанта СДА.
Ну. Каква је разлика између Проамеричког и Протурског Унитаризма Сарајева.
Кандидатуре Џаферовића и Бећировића одразиће се и на резултате гласова за Предсједника Републике Српске, за Бошњачког Потпредсједника.
При чему је неки трећи, у Бошњака, за Члана П, Фахро, нпр, у једнако неповољном положају као и Чавка у Српској.
Ни ићи у Бошњачку Радикализацију, ни остати по страни.
Ако је Младен Иванић закукако да ће, ако хоће сукобе, имаће сукобе, и да му је скоро свеједно ко ће бити од Срба изабран за Члана Предсједништва БиХ, то не значи, само, да није баш увјерен у своју побједу, него значи, подсвсјесно, да ће сукобљавања сигурно бити и да је, у складу са његовим политичким геном, боље да то препусти Додику.
Тачно је да ће се стање у БиХ, у сљедећем мандату радикализовати, да ће апетити Сарајског Унитаризма расти и да је сљедећих осам година, о којима говори Бакир Изетбеговић, кључно и за БиХ и за Републику Српску.
Којигод кандидат буде изабран, биће много више отворено и јавно радикалнији од Бакира. Који је јавно умилно паковао а иза леђа држао Четири Прста и трљао се гузицама са Ердоганом.
Српска, међутим, по том питању не ради ништа.
Није довољно ићи код Путина, у години Избора.
И стално бити са Вучићем.