недеља, 27. мај 2018.


БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ
НЕ ОДУСТАЈЕ ОД РАТА,
ИАКО МУ СЕ СДА РАСПАДА.
ШТО ЗНАЧИ ДА ИМА
ЈОШ НЕШТО.

Бакир Изетбеговић, Себијин Муж, одржао је, на СДА Конвенцији, један подуљи пледоаје у стилу некадашњих Централнокомиташких Уводних Излагања.
Дужину је постигао. Боју, Суштину, међутим, није.
Он је СДА Програму, у коме се планира укидање Ентитета, Републике Српске, јер Федерација је већ укинута, нешто је Хрвата расуто по камењу херцеговском, ко четници након Другог Свјетског а нашег Рата, додао оружје.
Говорио је о милионим радних мјеста, и хиљадама еура за плате, о тиражу Аваза, добро, то је заборавио, и о узлету и расту Намјенске Индустрије, за извоз а и за Недај Боже.
Поздрављам Извоз али Бог ме брине.
Није јасно шта ће та ставка у страначком реферату једног Предсједника Странке.
Ако се већ говори о стању које продукује Власт СДА, онда је довољно рећи Извоз је толики и толики, у Индустрији ради толико и толико.
Али, када се узме у обзир да је Бакир Изетбеговић, Себијин Муж, говорио о томе како су муслимани болно прихватили Дејтонски Споразум, мада је то била капитулација муслимана БиХ, муџахедина и Запада, у односу на блиставе успјехе, раније, у Хрватској и касније, на Косову, и да је пола дато Караџићевој Војсци, онда помињање Занедај Боже, добија нови смисао.
У свјетлу Политичког Програма укидања Републике Српске.
Бакир Изетбеговић рачуна на Рат.
Он то сам никада не би могао, да уз њега не стоји Четверопрсташки Брат.
Укидање Републике Српске могуће је само на два начина.
Да Срби, наивни и глупи, какви јесу, сами учине то, пристајући на комбинацију компромиса Иванића и понижења Вучићаа.
Или, да се овдје заподјене Рат, по сиријском принципу. А под фирмом отпора муслимана тортури Режима у Бањалуци. Па ће, онда доћи страни противници Режима, па ће се укључити Турска, а Србија неће, јер је Вучић пријатељ са Ердоганом, па ће Амери да бацају мало бомбе на Србе, мало Храну на муслимане а у Вашингтону ће стално неко да извикује како се боре против Терориста (тек кад се све добро изруши и сатаре).
Такав један Ратић би одговарао Турској. Да чачка ЕУ и да јој се свети. Да ствара један омањи турски вилајет у њеним њедрима.
Одговарао би САД. Макрон и Меркел се превише дигли. Али, доборо они, него то је мањи продукт стварног расположења у ЕУ.
Одговарао би свим Противрусима. Јер би то могло послужити за слабљење Србије.
И без овога би Србија морала, јер Српска не може, пошто нема Међународне Односе, да потпише Сирисјки Споразум са Русијом. Кад би Вучић, барем, имао Анину Пичку.
Одговарао би пројектантима распада СФРЈ. Срба са ове стране нигдје не би било, што је и био њихов циљ.
Нешто се, дакле, кува између Ердогана и Бакира. Два највећа Мрачњака на линији Карловац Карлобаг Аутопут Анкара.
А СДА ко се сјети, сјети.