петак, 2. фебруар 2018.


САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ
МЈЕСЕЦИМА ЈЕ
ЖИВИО ОД АКЦИЗА.
ШТА ЋЕМО САД.

Од поскупљења бензина, правити политичку тему, у години избора, може само полазник послијератног партизанског аналфабетског курса у Доњој Подпиздражијевици.
Чак и ако узмемо у обзир да је број регистрованих возила, не само аутомобила, у Српској чудно несразмјеран броју становника, да су то кредити на четири точка, да се вози угланцан ауто а носи упишане гаће, опет је неоспорна чињеница да се саобраћај одвија без утицаја цијена бензина и да оне нису опасност на путевима.
А ако би размотрили чињеницу да они који причају о поскупљењу бензина, по основу Акциза, имају возаче и примања од пет, шест, Иљада Каемова, онда би дошли до закључка да они Људе зајебавају. Као онај Станивуковић, Незапослене Мајке.
Очекујем да организују протесте Сипача до педест марки.
Суштина Бензина је да поскупљује.
И то не може бити озбиљна Политичка Тема.
Овдје, у Српској то јесте само зато што је Опозиција, Савез За Промјене, скинуо гаће са гујице и натуко их на главушу. Да би се додворили Бакиру и Странцима Усранцима.
Јер, не смију ни пробијелит о Републици Српској.
Четири године тема њихове изјаве, емисије, сукоба, обраћања Јавности, борбе против Режима, није Република Српска.
Четири године, а прије тога, такође, четири, па тако још уназад, они Политичку Борбу таболидизују.
Претварају је, и цјепкају, у таблоидне теме.
Они су дефинитивно заражени Васковићем.
Они не разумију да ништа од тога не долази до Јавности. До конкретног Бирача. У смислу одлуке, или барем, сумње о његовом гласачком опредјељењу. А и ако долази, то је занемарљив постотак.
Инсистирати на Таболидним Политичким Темама, значи унапријед себе ставити у пасивну позицију. У некога ко има временски помак уназад. Ко стално касни за Влашћу.
Нико не може да се такмичи, и успије, у производњи Тема, са Властима. Чак ни таблоидних.
Власт има пункотове, интитуције и појединце који ће да лансирај, данас, хиљаду тема. Од тога стотину може бити таблоидних, оних са варалицама.
Опозиција, која нема Програм, Координате и Главне Политичке Теме, упашће у грешку авлијанера, сеоског џукеле, који трчи и шкевће, са оне стране тарабе, за сваким волујским колима која прођу путем.
И шта, на крају дана.
СНСД је 2006е, а и прије, изборе добио на теми Републике Српске. А не на теми Есдеесовог Криминала.
Имао је слоган Моја Кућа, Српска.
И друге.
Није имао слоган Ваша Марка, Опљачкана.