петак, 19. јануар 2018.

ИВАНИЋА
ГЛАНЦАЈУ
ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
А ДОДИК ХОДА
ЗА ОНИМ ЛИЊАТОРОМ
ПО БЕОГРАДУ

Педепе најављује сједницу Органа, крајем јануара, који ће промовисати Иванића за кандидата.
Иванић, али и Сарајево и Странци Усранци, довео је Савез За Промјене у ситуацију да немају кога другог да кандидују.
Неколико чињеница, само.
● Иванић, као Предсједник Републике, има задатак да умртви Републику Српску, да фолира и фингира, док се све дешава у Сарајеву. Он неће ништа радити против нити отворено и спектакуларно доприносити Сарајеву. Тако ће задржати тај ореол компромисног Србина, повремено ће пишчуцкати Колоњску Воду и тако два мандата. У најбољем случају.
● СНСД, Додик, је пропустио цијели мандат да дисквалификује Иванића. Да понаваља оно што је Иванић урадио против Српске. Додик се, за то вријеме борио против разних мрљаваца, који нису његов ниво.
● Што отвара сумњу да Додик благонаклоно гледа на Иванићеву кандидатуру.
● СНСД, Додик, није профилисао Националисту, као потенцијалног кандидата, или више њих, за Предсједника Републике. Напротив, растјерао је све.
● СНСД нема Кандидата за Предсједника Републике на којег може рачунати са сигурношћу. Прошло је вријеме када је могао, пливајући у матици СНСД, да побиједи Јелић или Кузмановић.
● СНСД није ни пипнуо Организацију да је спрема за Изборе, који су најважнији од Рата. Јер се сада ломи да ли ће се овдје инсталирати Мали Вучић или ће се наставити са политиком Дејтонске Самосталности Српске.
Напротив, јединствена технологија у Организацији СНСД више не постоји. Препуштена је локалним Шефидима, Феудалцима и Мајкунима. А, одздо је сто празних нивоа до Врха Странке које се базирало на Вакумираној Кабинетизацији у политичком, кандидатском и кадровском смису.
● Несигурност и неизвјесност СНСД-ове двоструке побједе у појединачним дисциплинама, чини га рањивим и у броју посланика за Народну Скупштину. Прошли пут је то плаћено губитком Власти на нивоу Заједничких Институција.
● Ако СНСД остане без Предсједника Републике, а Додик оде у Сарајево, Српска је предана Пробосићима. Тад ће Иванић искористити своју технологију за формирање Савјета Министара, почетком овог мандата и учинити Владу Српске без СНСД-а.
● У СНСД би требали да о свему овоме знају више од мене али примјећујем да се нико ни по гујици не чеше.