среда, 31. мај 2017.

НЕИСКОРИШТЕНЕ
ПРЕДНОСТИ
ЕСЕНЕСДЕА
НАД ЕСДЕЕСОМ

Попадић је данас, у Еуро Блицу објавио моју генијалну зајебанцију, антологијску, која ће ући у Историју Братунца, од палеолита до плагијата. И која ће бити изливена као табла на Институту за Политику и Политчку Технологију, који ће настати у Братунцу а и шире.
Ну, јебеш то.
Попадић је побројао и Пет Додикових ствари за које зна Опозиција у Српској. А немере им ништа.
Све је тачно.
Тако, и још надмоћније, Додик стоји у односу на Опозицију, Сазап, Есдеес и у односу на сваког појединачног њиховог Лидера.
Мада ми је мало смијешно да их зовем Лидерима, кад погледам фотографију уз текст и видим оног Харија Крсмановића, како стоји до Соње а неодољиво ме подсјећа на Бијељинског Каубоја који је са својом женом, иначе великом звијездом великог платна, снимао каубојске филмове на подручју данашњег сједишта Канцерна БНТВ. Достојног насљедника Хари Џексон Продакшн.
Ни једна од Пет Додикових Ствари нема директне везе са Есенесдеом.
И то није добро.
Јер Пет Есенесдеових Ствари које су предност над Опозицијом, Есдеесом, изгледају као Двијетри и нису тако убједљиве.
А могли смо да јебемо козу свезану пред Хотелом.
Апсурдна ситуација Додик – Есенесде, у којој је Есенесде надрастао Додика а Додик приграбио Политичке Капитале тог раста, задржавши страначку технолгију из времена када је Есенесде имао двадесетак Општинских Одбора, одражава се на пад Есенесдеа којег биљежим већ 2010е.
Тада још као овлаштени Евлија Челебија Есенесдеа.
На пад Есенесдеа у односу на чланове Коалаиције. И у односу на укупну политичку сцену.
То је, срећом искористио Есдеес тако што се Побакирио, ушао у Пробосанску Игру Српске Издаје и растјерао својих лидера и посланика, дотри, дочетири буљука.
Велика је опасност да цијели Есдеес остане само један Бакиров Буљук.
Ситуација на Локалним Изборима, 2016е, гдје је Есенесде побиједио Есдеес, али не у оноликом броју у коликом је изгубио 2012е, иде надушу Есдеесу много више него у заслуге Есенесдеу.
То је знак силазне организационе технологије Есендесдеа која се и данас наставља.
Прњавор, Братунац, Теслић, Соколац, Фоча, Бијељина... без обзира на ниво ексцеса, знак су атрофије Организације Есенесдеа и њене трулежи.
Одборнички Булументаријум Есенесдеа говори о томе.
То су одборници без стварне везе са Чланством. Кандидовани без критеријума и заслуга за Организацију, сјављени са свих страна, из других Странака и Стражњака, не одговарају Организацији и Есенесдеу, већ кознакоме, па се тако и понашају.
Есенесде није ни преко Трећине искористио своју надмоћ у Чланству над Есдеесом. Своју Страначку Технологију. Своју Локалну Власт. Своју Робну Политичку Марку.
То је зато што је Додик монополисао Организацију и технологију вратио уназад. У локално-моћничко-феудалну сферу.
По којој у Бијељини Есенесде подржава Есдеесовог Одрода а у Теслићу намеће Министра за Кандидата.
Ну.