понедељак, 4. јануар 2016.

СНИЈЕГ
ДОКАЗУЈЕ
ДА ИЗНАД ВЛАСТИ
НЕ МОГУ ДА СТОЈЕ
НАРОД И ГРАЂАНИ

Власт је на било који начин добијено право да се креирају и проводе процедуре или да се примјењују санкције за непровођење.
Ми, међутим, који смо излегли чудовиште које су нам назвали Демократија, мислимо да је Власт једно позориште. У коме главну улогу игра или сама Власт или њени противници, они који су изгубили у трци за Влашћу. Који су поражени. На изборима или у примјени силе и крађе. Дакле, неспособнији у сваком погледу.
Ми мислимо да је Власт једно Сеоско Прело гдје је најважније извикивати сексуалне пароле према незаштићеним цурама а никада не учествовати у сношају.
Ми мислимо, или се тако понашамо, да је Власт једна мочвара пара коју никад није могуће исушити. А увијек грабити.
Ми мислимо да Власт почиње и да се завршава формирањем Владе.
Ми мислимо да је над Влашћу, јер тако нам каже чудовиште које смо излегли и које су нам назвали Демократија, Народ. Јер тако нам показују, организујући протесте, студенте, синдикате, машиновође.
Ништа од тога није тачно.
Власт не може да одговара Грађанима и Народу. Они су поданици Власти и Државе.
Они немају инструменте, механизме, алате нити уставне процедуре да наметну одговорност Власти, њима, Народу и Грађанима.
Осим избора. Али. Они се догађају сваке четири године. И они су инструмент Демократије, тог непрактичног чудовишта а не инструмент контроле и санкција Власти. Избори су постпејд нашег мобилног мандата.
Над Влашћу мора да стоји Власт, Партија или Војска.
Власт може да одговара само неком изнад себе, неком јачем, надмоћнијем у сили и процедури.
Конкретно, јер је тема широка, Власт у Бањалуци мора да одговара Властима Републике Српске. А не Грађанима. Може она да одговара и Грађанима, излазећи им у сусрет, причајући с њима и слично. А може и да не одговара. И ником ништа.
Да ли је Републичка Власт, прије зиме, ишта подузела да нижи нивои власти буду спремни за могуће неприлике и ситуације.
Дабоме да није.
Јебе се Републичкој Власти за снијегом, поплавама и сушама.
А Републичка Власт је обавезна. Јер снијег не препознаје општине нити политичке странке.
Изнад Републичке Власти, спали смо на такву ситуацију, може да стоји само Народна Скупштина. Којој се морају усвојити процедуре за контролу Власти. Којих сада нема, на обострано одушевљење.
Па Ранка Мишић, сиротица клета, мисли да је она, Синдикат јој, изнад Власти.
Зато, у емисији Атевеа, бањалучке општинске телевизије, Водитељ и помоћница му, показују крајњу некомпетентност о том снијегу и о стању у граду. Па траже помомоћ квиска. Квиско су гледаоци који се јављају у програм, уживо и анонимно, и твитови на друштвеним мрежама. Анонимни могу да кажу шта хоће али не могу да замијене компетентног новинара. Зенга онда може да каже да лажу, јер новинари не знају шта је истина.
И.
Свијећа се угасила, слава се завршила, домаћин може да сједне а драги гости да иду кући.
Многи су, видите, помислили да је изнад Власти и Емисија, и Телевизија, и Водитељ/ка.
То је потпуно политичко, уставно и државно сљепило.
Ефикасна власт могућа је само ако изнад себе има Власт и Страх.
Ми, међутим, чинимо све, тетошени, од Странаца Усранаца, по мудима, џепу и по главуши, да у процесу Дерегулације уништимо све вертикале, све процедуре поништимо и да на сцену изведемо Оштру Нулу умјесто Оштрог Курца.