четвртак, 3. децембар 2015.

САМОМРЗЕЋИ
СРБИ

Аутошовинисти. Подђонаши. Измећари. Понизници. Клечери Пушачи. Колаборациони Компромисери.
Има још описних синтагми и ријечи за тај слој који је код Срба, због вишесољетног живота на егзистенцијално јебеној вјетрометини Балкана, посебно развијен.
Негдје су и цијели народи сумњивог образа и чојства али је код Срба тај Самомрзећи Слој, изузетно жилав и задебљан.
Милан Дамјанац је написао и књигу Самомрзећи Срби.
У класификацији националних припадника по односу према властитој Нацији, и свему што то обухвата, Самомрзећи Срби су, вриједносно, далеко испод Издајника.
Издајници имају у свом понашању неки Програм. Имају поред главе и софтвер. Неке мрачне или шире и корисне силе, њих воде.
Самомрзећи Срби, пак, људи су само са хардвером. У њиховј глави нема ништа до обичне поводљивсти. А то је онај квалитет који има и пашче које по цијели дан ода по селу, за нечијим колима. Без циља, плана, разлога и сврхе.
Самомрзећи Срби се поводе за модом. За коском која је негдје на хоризонту. Еуропејство. Интеграционе вриједности. Свјетска чуда. Фејсбук.
Њихова глава у могућности је да схвати само то да припадање својој врсти, макар и псећој није у свијету важно. Важно је је припадати и туђим празним дрвеним колима него чопору.
А да ће схватили да своје вриједности треба очувати и такав ићи у Свијет и са Свијетом се мијешати, немогуће је очекивати.
Данашња хомегенизујућа цивилизација. Цивилизација лажних интеграција и глобалистичке дерегулације производи тај слој Вишеградских Ћоркана који над Дрином играју свој плес за чокањ ракије и за смијех богатих касабалија, заваравајући сами себе да све то раде зобог Љепотице, која је дошла у Касабу, Европе или Америке, и да ће их једне вечери позвати у одаје, помиловати и пустити међу ноге.
Срби, као Нација, морају да се ријеше те Смјешне Играјуће Ћоркановштине, тог Самомрзитељства јер је из обичног народа ушла у људе власти, интелекта и културе.

И почела да води Државу и Нацију.