уторак, 3. новембар 2015.

ОПОЗИЦИЈА
ТРЕБА ДОДИКУ
СПОМЕНИК
ДА ПОДИГНЕ

Све оне паре које су дали Сувари, а и друге, требали су да уложе у бронзу, плате ливницу и ангажују вајара, неког доброг, Титиног, ако их има живих. Да се излије оствареније и постави код Палате Предсједника, ондје код Бана.
Додик је много учинио за Опозицију.
·        Побиједио их је и тако их спасио владања о коме немају појма нити имају појма на основу чега би владали. Мислим на неки политички програм. Или би узели власт и опет викали Додик Лопов.
·        Учинио је да Есенесде доспије у медијску дефанзиву јер се значајно смањио број квалитетних иступника у јавности, на разним нивоима. А епизода са Портпаролом Есенеседеа била је аматерска. Велика странка може да наступа само са широком лепезом ликова, лидера, дужносника, посланика. Синхронизовано и свако из свог подручја. Ако неко угради асинхрони зубчаник, њега убациш у лер. Велика странка не може да има портпарола.
·        Додик је преузео све јавне иступе на себе чиме је и себе и Есенесде, учинио много рањивијим. Извјесни дуализам који се демонстрира, иступима и саопштењима из Владе, снижава ниво јавне  страначке комуникације и нема много везе са Есенесдеом.
·        Тужио је Босића због неког баљезгања у кампањи што је овом дало велику важност и тему за медијско млаћење послије избора, у мртвој сезони.
·        Сада је пријавио сам себе а за свједоке позвао тај булументаријум из Сазапа. Што су они једва дочекали. У Сазапу подигла се граја, подиго је Миле из Мрчаја. Сазаповци сада, хорски, као гуске којима двапут бациш шаку куруза а оне све загачу па послије само машеш руком а оне у егзлатацији, гачу и машу крилима, понављају оно што глођу десет година - Миле Лопов.
Милорад Додик од тога не може да има користи а може да има штету.
Сазаповци не могу да имају користи али могу да имају медијски простор и да их Странци Усранци похвале кад нико не чује.
Додик је друкчије могао организовати медијско расчетврћивање Сакатог Сазапа. Упрегнути двадесет специјалаца, којих има по парламентима, министарствима, општинама, да свакодневно пале Црвени Издајнички Аларм и на оно што јесте и што није. Сазаповцима, Есдеесовцима највише, потајно, дотурити сапун за прање на ријеци и рибаћу четку.
А он да туче ритмично и повремено, сасређеном ватром, не силазећи много низ степенице, са државничког нивоа. И не идући на трећеразредне телевизије и емисије.
Овако се у јавности препознаје само Додик. Есенесде се не препознаје. Као ни Влада.
А Издајничари, Колаборационаши, Подфесаши, Сарајљупци, гучу и гачу у својој све већој медијској и јавној магли.
Једина корист од свега јесте у томе што Сазап, и Опозиција у Републици Српској, губе вријеме на оно што им се сто пута показало као неефикасно.
Али губи га и Есенесде. Већ сада је, на прагу године локалних избора, Јавност требало да буде потпуно начисто с тим да се, у случају Сазапа, Есдееса прије свега, ради о најобичнијим Фотељашким Издајницима. Подрепашким Промјенашима. Агентима Агенди.

И да локални избори сљедеће године буду столица под омчу им за опште изборе 2018.