четвртак, 19. новембар 2015.

ТЕРОРИЗАМ
ЗАКРИВЉЕНЕ
СВИЈЕСТИ

У односу на високоорганизовани супратехнолошки и западнопројектовани тероризам, који царује по свијету још од Пада Берлинског Зида.
Тероризам Закривљене Свијести погодан је и примјерен ничијим земљама, неорганизованим државама, имрповизованим етатима гдје је сва сјеча дозвољена, управо онаквим каква је Босна и Херцеговина.
ТЗС, Тероризам Закривљене Свијести је у односу на Западни Органзовани Тероризам, ЗОТ, исто што и прављење каца брадвом у односу на технологију микрочипова.
Босна и Херцеговина је земља неоткривених терористичких потенцијала.
Зато што се сви изнимно труде да те потенцијале, опасности и стварне пријетње, акте и чиниоце, прикрију, зашушкају и релативизују.
Сви. Од Америчке Амбасаде до Медија.
Када је, ономад, онај Јашар пуцао по АмАмб у Сарајеву, амерички дужносници су изјавили нешто што изазива подсмијех. А Сарај Медији су лансирали тезе о Србијанском Држављанину.
Демонстрације сиповских излета у Маочу такође су у ту сврху. Релативизовања Терористичких Потенцијала. Телевизијске кратке сторије приликом тих излета сугеришу да у тој биједи и са тим ликовима не може да се организује ни такмичење у гађању из љескових чепара а камоли Тероризам.
Поводом Зворника лансиране су тезе да се ради о Дијету Погинулог Шехида и да је он због тог ратног породичног губитка напао полицијску станицу и убио два полицајца.
Тероризам by Рајловац скоро је идентичан по формули. И ту се ради о вјерској девијацији, као и у зворничком случају. И ту је напад на Униформе што би требало бити симбол БиХ. Мада ОС БиХ нису симбол ничега. Та булумента Трећепозиваца и Чинова само троши паре из буџета.
Оно што се не уклапа јесте напад у Бугојну. Али, њега разликује само интензитет и обим извршених радова, који, срећом, нису дали трагедију која је била предвиђена.
Дакле, досадашњи Тероризам у БиХ карактеришу сљедеће боје.
·        Промотивни Тероризам. То је упознавање јавности са Терористичком Понудом и могућностима даљег развоја.
·        Даља агресивизација Ислама. И колико је то могуће, спајањем посуда, и других вјера и њихових припадника.
·        Нема елемената да је Тероризамбих уперен против Срба или против Правславаца. Али то није његова нужна особина. Тероризму је битан простор на коме се изводи. А састав жртава, као и у Француској или у Близанцима, није битан.
·        Најефикаснији генератор за Тероризамбих је вјерска меандризација Ислама. Други је општа конфузија у главама Бошњака, након рата и изневјерених илузија и ратних страдања сродника и окружења. Трећи је индивидуално превођење на Моју Улогу у Светом Рату итд. Прави генератори Теоризмабих још нису стављени у погон.
Веома значајан нови замах Тероризмабих јесте организована посјета Сиријском Терористичком Форуму.
Смутљивци из заједничких органа БиХ наводе да се ради о 40, 50, 60, индивидуа који су ратовали по Сирји и вратили се у БиХ.
Ти људи јесу опасност због своје промијењене свијести. И због тога што ће је користити у даљем ширењу девијација у социјалној егзистенцији свога круга.
Њихова ратна искуства нису опасност. Јер тога имамо и овдје, пошто је на стотине хиљада живих учесника ратова Братства и Јединства.
Друга опасност од Сиријских Ратника јесу њихове везе које су успоставили и које с њима одржавају њихови везисти с друге стране.
У амбасадном, бугојанском, зврничком и рајловачком Тероризмубих веома мало се зна и веома мало је истражена баш та интернационална веза. Зворнички и рајловачки терористи мртви су, и то онемогућава праву истрагу.
Многима то и одговара. Да се о интернационалним везама мало зна. А и оно што се зна, ако се зна, добро се прикрива.
Сигурно је, међутим, да неки званични, регуларни пунктови, имају информације. Јер никаквог Тероризма нема без саучеснишва безбједносних структура, јавних и тајних служби и дијелова власти.
Тероризамбих засада ради на промоцији и понуди, на пластеницима и топлим лејама, на ширењу присталица и свијести. Мета и оружја има довољно.
Он ће свој замах доживјети оног тренутка када се у Тероризамбих, као невидљиви менаџер пројека, укључи Запад. САД. Онај Запад који је покренуо све могуће вулкане рушења, страдања, рата и вјере на Блистоку.
И када се укључи његова Интернационална Фундаментална мрежа.
Мада је та два укључења тешко раздвојити. Често игледа да раде на једна пуњач.
Јер, из рата САД и Ал Каиде, побједник је изашао ИСИЛ. То не може да буде случај и пропуст САД.
Запад, САД, укључиће се, најприје, онда када осјети да је реална опасност да српски дио Балкана приђе Русији.
Мада се не треба уљуљкивати. Јер Запад је неурачунљив. И већ сутра може све почети. Као и у Паризу.
Република Српска треба да свакодневно проучава догађаје и да их преводи у ефикасне мјере система безбједности. То укључује непрекидну спремност цијеви и људства полиције али и свакодневне информације о томе шта се догађа у пунктовима такозваних Оружаних Снага БиХ. Не само на територији Републике Српске. И, колико је могуће, у безбједносним агенцијама.
Битно је и одржавање сталне комуникација са пријатељским тајним службама.

О детаљима не могу да говорим, нешто ме боле леђа.