четвртак, 8. октобар 2015.

РИЈАЛИТИЗАЦИЈА
ПОЛИТИКЕ
И УМА

Један од индивидуалних апсурда свакако је и ситуација у којој се бавимо све нижим и приземнијим темама а наша, појединачна, свијест о важности расте, иде у супротном смјеру.
То је најбољи пут за разарање Нације Државе Друшва, НДД Сфере.
Уз, истовремено, убијање у појам сваког појединца, његово обезвређивање и свођење на безличну, неважну и непотребну јединку.
Један твитераш данас написа Јебеш Државу у којој је Breaking News то што премијер не иде на неку утакмицу.
Мисли се на Србију и на Вучића.
Овдје, у Републици Српској, гранулација Јавног Ума убрзано стиже оне параметре које је Србија одавно достигла.
То сегментирање Јавног Ума, уз дисперзију нереалне и лажне важности сваком појединачном, програмиран је процес.
Лажи почињу од Лажне Државе. Босне и Херцеговине. Формирањем Лажне Владе, Савјета министара. Лажним политичким токовима. Болне Реформе.
Све до лансирања лажних излаза и перспектива. Као што је Борба против Кириминала и Корупције.
Класични Босански, као и Српски Будалаш, рачунају, никад неће схватити да ни једну земљу у просперитет није одвела Борба против К&К.
Већ Суверенитет, Систем, Рад и Ред.
А против К&К ћеш се увијек борити.
Тај лажни спасилачки пут, Борба против К&К, довела је дотле да је најважнија тема, јучер, Кила Злата. А данас Кила Кума. А тамо Нетакодалеко, да ли се Маја јебе за 500 еура и да ли Вучић иде на утакмицу у Албанију.
Опозиција у Српској је прихватила, наивно, сугестије Странаца Усранаца.
Јавност је то топло и дубоко примила.
Медији и Парановинари обилато су се пронашли у том Групњаку.
И шта данас имамо.
Имамо општу девалвацију јавних и политичких тема.
Умјесто да Опозиција и њихови, а и други, Медији, од Надлежне Институције у Српској траже одговор, како је могуће да Јуришић иде на суђење у Београд а Радишић не иде у затвор у Бањалуку, и да, онда, поставе питање функционисања и егзистенције те институције, сви се баве снимцима разговора приглупог кума по београдским кафићима.
Да не булазним даље па да питам што нико од Мудоња и Рудоња Опозиције у Српској, јавно не постави питање Вучићу Зашто Србија штити пресуђеног криминалца.
Снимцима разговора бави се чак и Државна Телевизија. РТРС. Коју ћу, само због страних шпијуна, назвати Јавном Кућом.
Дакле. Процес који је почео довођењем Цеце и Северине у Централни Дневник Државне Телевизије, завршишће се директним преносом њихових упишаних гаћа.
У политичком смислу то значи потпуно одумирање пажње и бриге за Јавне Теме. За Будућност НДД Сфере.
А то одумирање је достигло забрињавајуће размјере.
Још само неко вријеме је потребно па да се сведемо на НДД Сферу какву имају данас муслимани у БиХ. Од Државе имају само клањање по џамијама и лажи о њој.
Јер. Једнако је проститутивно, ријалитативно, понашање неког приученог порталџије, ЧланаП Иванића, који неће код Предсједника Републике и Сазапа, који, кобива озбиљно засиједа да ли ће ићи Додику или неће.
Умјесто да иде и изнесе неколико суштинских ствари, и њиму и Јавости.
Али. Кад се доведеш у ситуацију да о свему одлучује мало Михајлица, мало Кила, мало Беентеве... не идеш никуд, или се враћаш назад.