понедељак, 5. октобар 2015.

САРАЈЕВСКА
РЕГИОНАЛНА
УНИТАРИЗАЦИЈА

БиХ је из епохе Насилна Промјена Устава, ушла у епоху Тихе Унитарне Подвале.
Уласком Савеза за Клизогуз & Промјене у власт Бакира Изетбеговића у Сарајеву, што само по себи није негативно и трагично али јесте у случају кад се од избора на овамо од њих не чује ни један глас против Сарајева, отворена је могућност тихе унитаризације без великих политичких позорница. Као што је Априлски Пакет и слична сранија.
Јавност, егзистенцијално забављена, политички рефлексно умртвљена и благо инсуфицијенцизирана ријалитизацијом, не обраћа пажњу на разне унитарне идеје које се роје. Инвестициони Фонд БиХ. Или промјена Изборног Законодавства тако да Централна Изборна Комисија добије сва овлаштења.
Људима је тешко да схвате да су избори потпуно ствар Републике Српске. Да БиХ нема ништа с тим. Да Република Српска, све што има везе са БиХ, бира на својој територији, својом организацијом и својом инфраструкуром, и политичком и административном.
Свако овлаштење неког Цика је неуставно и недејтонско.
Инвестициони фонд у држави која је, у ствари, Д.О.О. између два викенда, може само да буде у рукама пет, шест, сарајевских бегова. И ништа више.
Те подвале ће се наставити.
Унитарни Сарај има више идеја о томе него сви социјалистички самоуправни Кардељи заједно.
Други Колосијек Унитаризације јесте Регионализација.
О томе је први почео да говори политичкопочивши Харис Силајџић и његова рахметли Странка Забих.
Почивши Сулејман Тихић се одао у тренутку када се прао од Прудског Споразума са Човићем и Додиком. Рекао је Зашто Бијељина не би пришла Тузли а Бихаћ Бањалуци.
Недавно је Странка Демократске акције и званично промовисала своју политику стварања регија у БиХ а укидања Ентитета и Жупанија.
Сада је то учинио и СДП. Под свијетлим, поносним и патриотским вођством Нермина Никшића Херцег Новог.
Тако се цијела политичка сцена Сараја обједињује, унифицира и хомогенизира.
То значи да је фронт према Републици Српској монолитнији него икад.

Пошто Савез За Промјене има политички рефлекс као мртав коњ, треба се чувати времена која долазе.