четвртак, 13. септембар 2012.


1776.
SRBI
U SARAJEVU
ŽIVE U TRAPU

Jedna od Božijih Zapovijesti, barem za političke stranke, mogla bi da glasi Ne Seri.
Povodom skupa koji je SNSD organizovao u Holidej Inu i na kojem je građanima i biračima predstavio kandidate za odbornike i jednog kandidata za načelnika, sve za sarajevske opštine, Esdepe, stranka pozadinskog crvenila sa Zlataganom i Beloj Košulji, sarajevska lažna multietnička stranka, izdala je saopštenje.
U njemu popuje o „sarajevskim srbima“, o tome da SNSD nema pravo da govori o Srbima u Federaciji, Zlatkoraciji, o tome da je Esdepe višedecenijska multietnička stranka. KTJ.
Kogod želi da vidi Jad I Bijedu političkog projekta Bosna i Hercegovina, Crvenu i Zelenu Laž Sarajeva, trulež balkanske Zlocijaldemokratije Zlagumdžije i pozadinu Histerije oko Genocida kao Srpske Krsne Slave, treba da dođe na skup u Holidej In.
Nekoliko desetina Srba koji su došli tog dana po pozivu aktivista SNSD-a, nisu došli na politički skup. Došli su na Skup Hrabrosti. Jer mnogi nisu smjeli doći. Kao ni profesor Hadžić, koji je prije četiri godine bio na našoj listi pa mu je Sarajevska Multietničnost uništila i zdravlje i miran penzionerski život. U pismu me molio da ga izbrišem iz članstva u stranci.
Prije dvije godine jedna me gospođa pitala koliko će još trajati skup. Još Dodik. Joj, crkoh, pozajmila sam cipele, ubiše me, oči mi iskaču.
Prije neki dan bilo je onih koji su došli u pozajmljenim sakoima ili haljinama.
Srbi tog dana nisu došli na politički skup. Došli su da zaplaču bez suze. Došli su zato što im je to posljednji dan pred novi dvogodišnji Trap Sarajeva. U kome žive u svom mrklom mraku. Finansijskom, egzistencijalnom, ljudskom, nacionalnom.
Srati o „višedecenijskoj multietničkoj partiji“, Esdepeu, najobičnije je strvinarstvo a ne političko saopštenje.
Vodati Pudariće i Desdnice, ko mečke po varošima, nije multietničnost, nije ravnopravnost i nije Evropa. Nikada Saraj neće biti Evropa.
Stoga Esdepe ne treba da nas uzima u usta. Ni Srbe.
Zalagaću se da ne sjedimo s njima za istim stolom kadgod se to može.
A ako mora, da njihove oznake imaju zvjezdicu. SDP*.

* Lažna multietničko-cocijaldemokratska stranka