уторак, 27. март 2012.

BOLJI ESDEES
JMM. Esdees je počeo da izdaje Bilten. Bolja Banja Luka. Oni Banjaluka pišu odvojeno mada je Vuk rekao da se piše kao što se govori. Savremeno, nema šta. Bilten. Dobro nisu počeli po manastirima da prepisuju žitija, STJ. Ili da od Oružanih Snaga BiH iznamjmljuju prašnjave geštetnere pa da umnožavaju taj Bilten.
Tražio sam u svojoj bogatoj izbornoj biblioteci, i interneteci, bilo kakvu stavku o uticaju Biltena na Izbore. Nema.
U tom Biltenu piše Srpska se brani jedinstvom a urušava kriminalom.
Mislim da oni to dobro znaju. Samo su malo pomiješali stvari. Urušava se jedinstvom a brani kriminalom.
Kada je Radovan Karadžić provodio jedinstvo u Septembru 93, sve je prštalo od odbrane Republike Srpske. To Jedinstvo je okupilo takve protuve da ih i danas pamtim. Kao da nije Bilo jednom nego Bilo sto puta.
Kada je Brat Radovan poslao ljubavno pismo vojnicima Vojske Republike Srpske sa referendumskim pitanjem Da li ste za Mene ili za ogavnog generala Mladića, to je bilo takvo jedinstvo da se i mojoj Osamdesetčetvorki cijev naježila iznutra.
Kada je Esdeesova policija 97. otvorila Zapadni front kod Prnjavora, bilo je to takvo očitovanje srpskog jedinstva da je i Milošević zaplakao u grobu. Dobro. Nije tad još bio u grobu ali tako se kaže. Kako se on nije toga sjetio.
A kada je Esdees imenovao direktore komunističkih i radničkih fabrika u toku rata, to je bio vrhunski kriminal nad radničkim znojem. Samo zato što su za tim borvercima, punionicama, kalupima i linijama radile osvjedočene komunjare.
Kada je za vrijeme totalitarne vlasti Esdeesa nafta švercovana vozovima a marke i dinari voženi traktorskim prikolicama i u velikim vrećama za brazilsku kavu, to je bilo takvo jedinstvo... pardon, opijen sam Esdeesovim Jedinstvom... to je bio takav kriminal da se guverneri Karadžićeve Narodne Banke nisu stigli ni potpisati na kliše za štampanje Lake Love.
Kada su iz Bratskog Beograda u banjalučku Gospodsku ulicu dovožene palete novooštampanih dinara da bi se od Bratskih Srba kupile Devize, Devize, a njima uvalili bezvrijedni Ulošci Nizadupe, to je bio takav kriminal od koga je Al Kaponeu u grobu spao šešir sa glavuše.
Kada je poslije rata procvjetao esdeesov Centrex, bio sam ubijeđen da se kriminal podvukao i pod stećke.
Sačuvaj me bože esdeesovog jedinstva i borbe protiv kriminala.
Dabogda Bolji Bio.