четвртак, 13. октобар 2011.

MEDIJI U NASEOBINI –
EGZAKTNA JE EFEKTIVNOST
MEDIJA U PROCESU EFEKTIVNIH
PROCESUIRANJA
Pogledajte šta onanistički ekvilibristi iz amaterskog kulturno-medijskog društva Vratnik, na jednoj od internetskih stranica OEBS-a pišu o medijima:
Сврха компоненте Медији и комуникација јесте да се ојача капацитет медија, како би дјеловали као средство комуникације између општина и грађана, те као форум на којем ће се изражавати гледишта и ставови грађана.
Медији представљају значајну спону између општина и јавности. Због тога је важно развијање способности општина да ефективно користе медије, као дио интегрисане стратегије комуницирања са грађанима. Ефективно кориштење медија може повећати ниво учешћа грађана у управи, али само ако медији извјештавају тачно, и само ако новинари дјелују одговорно. Истовремено, општине би требале у потпуности искористити потенцијал медија, како би информисали грађане и прибавили гледишта јавности.
Sunce ti jebem kalajisano. STJK. Ušta sam potrošio šesnaest godina škole, uključujući i fakultet za novinarstvo, i prostario cijeli život. Da sam ovo znao kao učenik osmoljetke, barem, danas bih ja bio, bio, bio… Dunja Mijatović, STJ.
Cijeli ovaj moj, da prostite, Kukujoj, jeste povodom vijesti da Kancelarija OEBS predstavnika za slobodu medija u sadejstvu sa Misijom OEBS u Naseobini, organizuje Prvu OEBS konferenciju o medijima Jugoistočne Evrope.
Zločinac se vraća na mjesto zločina.
O čemu u Segemntu mediji ima da se raspravlja u toj JI. U Naseobini. Otkad je na zgarištima išta organizovano osim raščišćavanja terena. To je danas potrebno medijima u BiH.
Zločinci, uključujući i djelotovrnike, nedjelotvornike, OEBS-a, donijeli su nekoliko začina i otrova za Medije Naseobine i cijele JI. Ali samo su u glupoj Bosni bili efikasni i efektivni kako doliči. Em je Bosna Bukovina, em je njihova misija bila Protektorativna.
Začini i otrovi:
• Deregulacija javnih medija. Posebno elektronskih. To su takozvani emitovani mediji. Za razliku od printanih. Čitani I gledani teško da postoje. Oni ne zavise ni od koga. Svi zavise od njih. U njihove Nadgrobne odbore ušli su Ofrljaši, posebna skupina, veoma raširena, koja ofrlje zna sve poslove pa i poslove javnih medija. U njihovim redakcijama su osamstomilioniti klonovi Nikole Deretića, Duške Jurišić i Vlade Slijepčevića, spodoba koje su, nesumnjivo obilježile istoriju Naseobine, tako i toliko da bi Mehmed Paša Sokolović, kad bi ustao, zbog kompleksa manje vrijednosti, srušio Čupriju Na Drini.
• Novinarstvo na kursu. Žao mi Bore Kontić. Dvije decenije posmatra, iz samog centra igrališta, kako Prilike postaju Novinari. Mogao sam reći i Utvare. Kako su izmislili Političke Akademije, Akademije za Lidere, Akademije za Žene, Akademije za Ljuske od Prava, tako su izmislili i Kurseve za Novinare. Kursadžije. To su danas novinari u Segmentu Mediji. Ko može da prstom upre u Priliku, danas, nakon 20 godina, i da kaže Evo Novinara, a da se pri tom usere i javnost, i vlast i OEBS.
• Privatni mediji. To je samo stavka u tekama Bizmismena. Kao i privatni kiosci. Jadnije od Biti Novinar još je samo biti Novinar Kod Privatnika.
• Vijeće za štampu. Vijeće za krompirovu zlaticu. Potpuno isto.
• IMC. RAK. MRAK. DORIS PAK.
• Nema Komentara. Nema novinarskog stava. Samo obje strane. Turska televizija ATV, iz Banjaluke, npr, nema komentara pa opet pravi malu djecu svakom koga pomene. Stvaranjem novinara koji nemaju pravo na komentar ravno je štrojenju, i novinara i novinarki, Francuskim ključem. Ako ijedan novinar zna šta je Francuski ključ.
• Nema Jezika Mržnje. Ta postavka je veoma djelotvorna. Primjenjujći je, sarajevski novinari su od Srba i Hrvata napravili fašiste. Kakvi novinari. Baliještine.
• Itakodalje
O čemu, dakle, Konferencija.
Kad su kuga, kolera, crni prišt, crveni vjetar, uništili novinarstvo i medije, stvorili od njih oaze samobolesnika, liječenih špijuna, renoviranih plaćenika, umišljenih političara, konsultanata i dojavnika, pored masovnih zalutanika u profesiju.