понедељак, 5. септембар 2011.

NEZAVISNI

PRAVOSUDNI

ORTAKLUK
Kako se lako otkriju zavjerenici.
Kada na Jahorinu nisu došli Pravosuđani, posebna bulumenta u Naseobini, Pravosuđani iz Republike Srpske, na rasporedu u zajedničkim Nepravomoćnim Pravosudnim Institucijama, jasno je bilo da to nije njihova lična odluka ili hrabrost već posljedica dosluha, posluha, dodvora i podvora sa i prema Ohaeru i Nekim Ambasadama.
Nepravomoćni Pravosuđani su čudno raslinje u Naseobini.
Mogu se usporediti sa hrastovim klinom u staroj, višedecenijskoj brvnari, koga neki tišler izvadi jednog dana a on ponizno izjavi da je Nezavisni Klin. Neko ih je tu stavio, Neko iz Ohaera ili Neka Ambasada, i njihova funkcija je da ne rade ništa, da se ne miču i da obavljuju ono zbog čega su tu gurnuti, ugurani, uklinjeni.
Ima ustavno posve komičnih situacija.
Narodna skupština je birala, glasala Za, sudiju Ustavnog suda BiH a iz Ustavnog suda BiH otjerao ga je neki kolegijum. Tolika im je cijena Sudije Ustavnog Suda iz Republike Srpske.
Ima i tragičnih. Ustavni sud ima Apelacijsko vijeće i presuđuje po tužbi susjeda za krađu ljubičaste paprike i plavih dinja, kao u slučaju nepostojećih Srebrenih Alijagića.
Pravosudnost i poštenje Pravoposuđa Naseobine iskonski elementarno je ustanovljeno u slučaju Bošnjaci i Stranci Protiv Srba i Hrvata. Sudije Ustavnog suda BiH, u sadejstvu sa neidentifikovanim sudijama strancima, Sludije, nadglasali su Srbe i Hrvate, sudije Ustavnog suda. Tako je nelegalno, neustavno i nepravno promijenjen Dejtonski sporazum pa su svi postali konstitutivni na cijelom području BiH iako su BiH, kao Naseobinu, stvorile Republika Srpska, država srpskog naroda i Federacija, država muslimana i Hrvata, sklopivši mir u Dejtonu, garantovan od velikih sila.
Nepravomoćno Pravosuđe BiH radi ovdašnjim inistuticijama i građanima takve stvari da oni više ne moraju da nose gaće.
E, takvo Pravosudanije ustali su zajedno da brane Bošnjački Član P, Bakir Izetbegović, i Ohaer, pod dirigentskom palicom Valentina Incka. Staro savezništvo Ohaera i Bošnjaka.
Kako je Nema Te Više Alija izjavio da će za BiH žrtvovati mir, tako su Ohaer i Bošnjaci, lideri i prirepci, izjavili da će za Državu žrtvovati sve Srbe i Hrvate.
Pravosudanije je trebala da bude jedna od glavnih alatki.
A oni koji nisu došli na Jahorinu.
Njima niko ne prijeti, kako ladne čvarke sole Bakir i Ohair. Njima prijeti kraj mandata na mjestima koja su zaposjeli, ili su im zaposjeli, u ime i u kvotama Republike Srpske i Srba.
U koje će potom svatove.