понедељак, 4. април 2011.

NEVLADINA ORGANIZACIJA SADIK

Incko, i ostali visoki bivši predstavnici, smiješan je u svom siromaštvu i neosebujnosti u pogledu obogaćivanja političkog sistema i vladine administracije.

Ministar iz bivšeg Savjeta ministara, Sadik Ahmetović, i Predsjedavajući Borda Direktora Transparensi internešnel BiH, STJ, izvjesni Emir Đikić, potpisaće, danas, sporazum o saradnji. Taj Transparensi je Nevladina organizacija, uvežena ovdje, slično kao i ambrozija, krompirova zlatica i pčelinje uši. U stvari, Nadvladina orgazmizacija. Želi pošto poto da doživi orgazam istražujući zgradu Vlade Republike Srpske i međuetažni kriminal. U posljednje vrijeme šalju dopise Esenesdeu da im dostavi podatake koliko su para potrošili u kampanji. A ti svi podaci postoje u CIK-u. Međutim Orgazmičari žele da treniraju strogoću baš kod Esenesdea.

Sad mi drago što im nisam da podatke koje, inače, u CIK-u čuvaju u Sefu Američkih Federalnih Rezervi, toliko su dragocjeni. Sad bi te podatke dali Sadiku Ahmetoviću a ovaj bi to proširio po cijeloj Srebrenici, odakle potiče.

Ah, da, Ahmetović se u Savjetu ministara razmožio zato što je drugi jedan veliki stručnjak za bezbjednost odstranjen iz tih struktura. Zaboravio sam kako se zvao taj arhitekt.

Živo me zanima u čemu imaju da sarađuju ta dva ministarstva. Jedno, bezbjednosti unutar BiH, drugo bezbjednosti oko Zgrade Vlade. U sadejstvu sa Bakirom.

Možda u Sporazumu stoji da će Sadaka ministarstvo za svakih pet redaka službene zabilješke od Transparensija, o Dodiku, isplatiti 100 zlatnih carevih forinti. Za pet redaka, sa po šezdeset znakova, o Zgradi Vlade Republike Srpske po 150 zlatnih forinti. Za 1000 redaka o tiražu nekih banjalučkih novina – 4 zlatne forinte.

Čuo sam da policija, u odnosnom predmetu, Sadik Sadaka, uvijek među doušnicima angažuje i aktere iz kriminalnog miljea. Za sporazume nisam čuo.

Ovdje se, u odnosnom Sporazumu, vjerovatno radi o tome da je bivši nalogodavac, parodavac, savjetodavac, odselio, takoreći, odbrčkario se, pa je taj veliki korporejšn za informejšn i zaštitu Države od Dodika, ostao bez dostavoprimca.

Ali, jadna majko, šta će te dostave, javke i informacije ministru Ahmetoviću, izmišljenom i nametnutom ministarstvu u Sarajevskoj Državnoj Tvrđi, uopšte. Kome trebaju dojave Transparensija kod Incko, Zlacko i Picko rade što hoće, od bludnih radnji sa maloljetnim ustavom do petinga sa Černokošuljašima.