среда, 6. април 2011.

LAGUMDŽIJA ZABIJA KLIN

IZMEĐU EVROPE I AMERIKE

Turbandžija sa Miljacke, Zlajoglu, Platformer, Mladi Socijaldemokrat U-57, Trgovački putnik Nato-pakta, Skretničar za Gvantanamo, Prvi Reket, Ustavna Stjenica, Zlatko Lagumdžija, otišao je na put u Ameriku.

Tuzemni AgitProp njegove stranke je saopštio da nema kad da promijeni turban od silnih sastanaka. Vidim, i poslodavci i nalogodavci iz NDI su u itinerarijumu. Vidim, i neki izlizani bivši senatori, Bob Dol, razmijenili su mišljenja sa Turbandžijom. Izlizani senatori, izlizani Lagumdžija, izlizane političke ideje.

Ono što može da brine Bosnu i Hercegovinu, ili Bosnu i Inckovinu, jeste javni zahtjev Lagumdžije da se BiH uključi u Nato pa onda da ide u EU. I, drugo, da se pod patronatom specijalaca Nato, mada on to tako ne kaže, meni se priviđa, u novi ustav BiH ugrade svi regulacijski mehanizmi koje sada posjeduje OHR.

EU je, pak, rekla svoje. Prvo, ojačano predstavništvo EU u BiH a OHR da se seli. Mada se oni, OHR i Incko, drže ovdje ko Tvrdokorne Mrlje. Još dvije godine najmanje. Dok se ne ukaže 5 + 2. Drugo, sankcije fermanom iz Brisela, na šta EU ima pravo a na šta Ojačano Predstavništvo EU, na tuđoj teritoriji, ne bi imalo pravo. O Ustavu nisu zborili ništa.

Šta, dakle, čini Turbandžija svojim iskazima u Americi i o Americi.

Turbandžija Lagumdžija igra na kartu stare unitarne olinjale sovuljage u snovima posttraumatskih stresnih sindromaša koja se zove Bosna a koju neki iz milja zovu Funckcionalna Država ili Zemlja sa jednom adresom. Zemlja sa jednom Državom, zna se čijom, STJ. Igra na kartu pomrlih obećanja, Kristofer, Buldozer, Samo vi potpišite pa ćemo u hodu da im ga zabijemo pod šubaru i pod tur, istovremeno.

Neće, moj Zlatane i opet Zlatane. Još se sve zametnute države nisu iskotile na tvojoj Zemlji Bosni. A i na tlu bivše kraljevine Srba, Hrvata, Slovenaca i Komunista.

Igra i na kartu starog i nikad neizliječenog sukoba praktične Amerike Nacionalnih Interersa i zastarjele, spore i osteoporozne Evrope. A stao je na stranu koja ga je odnjegovala, oddojila i instruisala. Dabome.

Natoov Teritorijalizam je jedina ideja za koju radi Olinjali Komunistički Socijaldemokrat. Turbandžija Lagumdžija nastavlja svoj koncept stvaranja hispanoamerikanaca. U ovdašnjem izdanju Naseobinskog Vukojebstva to su Kroatobosanci i Grkobosanci. Komšić. Desnica. S pomoću tog koncepta zagospodario je Federacijom. HDZ BiH i HDZ 1990 su, u ime svojih birača i u ime nacije njihovih birača, skrajnuti i izbačeni iz Federacije.

Sada bi Lagumdžija da krene dalje. Treba mu Dejton Dva. Treba mu Zona Zabrane Ustavnih Naroda. Treba mu Ustavna Intervencija Internacionalne Alijanse, UIAI. Treba mu Ustav Države koji će biti kopija Ohaerovog toaletnog papira, sa regulirajućim mehanizmima, poznatim kao Bonska Ovlaštenja i Ešdaunova Diktatura.

Kalajev austrougarski režim bi, u usporedbi sa Diktaturom Regulatornog Ohaerovog Sindroma Sarajeva za Državu, bio proljetna rapsodija ranog djetinjstva Naseobine.