понедељак, 11. април 2011.

1.000 DAJEM, VODITE GA,

5.000 DAJEM, NOSITE GA,

100.000 DAJEM,

NE SPUŠTAJTE GA DO KLAGENFURTA

Sva se Bosna zlatom pozlaćuje, samo Dodik bune potplaćuje. Parama poreskih obveznika, STJ. Tako zapijeva Valentin Incko, austrijski slijepi guslar. Ponovo aranžira stari hit Sarajsonga: Svako božije zlo izvire u Srpskoj a dolazi od Dodika.

Nekako sam ga trpio i zamišljao pitomim, sa onim austrijskim šeširićem i peruškicama. Ali, kad je pomenuo pare poreskih obveznika, tj. birača Republike Srpske, koje Dodik troši da bi stvarao konflikte u BiH, obznanio sam slijedeći proglas: Hiljadu dukata dajem, vodite ga. Pet hiljada dajem, nosite ga. Sto hiljada dajem, ne spuštajte ga do Klagenfurta.

Raskrilio se Incko na dvije strane subotnjeg Avaza. Iako oni Fahrini ne vole Dodika, zato su ga i turili u naslov, nesvjesno su odštampali smrtovnicu za Visokog. Tekst je u negativu, na crnoj podlozi, ko ubilo se za žalost. Odavno se nisam isplakao tako.

A u opštem crnilu, Valentin se Incko raspojasao na svečetiri strane. Vlast odmah. Sud i Tužilaštvo Ne sme, bre, niko da bije. Dodik – porezi - konflikti. Roba – Novac – Roba. Samo što ga nije optužio za bombardovanje pobunjenika u Libiji. Citira Dejtonski sporazum. Država je, kaže, Naseobina, velim, dužna da provodi međunarodne krivično pravo. Ali to još ne znači da je dužna da ima Medžidu i Barašina, Sunce Im Jebem. To još ne znači da treba mimo materijalnih dokaza osuditi generala Đukića, a onog Bihaćkog Palisrba pustiti da mirno hoda po zemljici, za projektil koji nije ispaljen. Pri čemu je Novak Đukić uspješniji od Isusa koji je sa dvije i po ribe nahranio cijelu pijacu u Nazatretu, gdje li. Đukić je, po osudi, sa tri i po kile eksploziva pobio više od sto ljudi, koliko li.

Sud i Tužilaštvo su nametnici, krvopije, srbopije. Čuće se argumenti o tome, kad Dodik stigne u Narodnu skupštinu. Sud i Tužilaštvo BiH su instrumenti nepostojeće Države. I spolovila za pravljenje nepostojeće Države.

Provođenje međunarodnog krivičnog prava, i međuentitetskog, uključujući i saradnju sa Interpolom, može da se ostvari i bez ovih četvoro, Suda, Tužilaštva, Meddžide i Barašina. Sud i Tužilaštvo su za Srbe, Valentine. Kao i cijela Bosna što je za Srbe. Da ih se nekako utamniči, a Republiku da im se ukine.

Nego, ne zagovaraj me, Valentine. Vidi šta ćeš sa onim mandatima što ti uručiše Hrvati. Vidi kako ćeš otkloniti, nasilje nad CIK-om, ne konflikte sa CIK-om, Ustavom i Ravnopravnošću. Dodik troši narodne pare, tačno je, naroda koji ga je birao. I pare koje su odobrene u Narodnoj skupštni. Ne za konflikte, nego da zaštiti to što Ti i Lešinari Sarajevskog Političkog Kruga, sa stranim kolaboracionistima, želite noću da razvučete kao oni oko mesare. Znaš Ti, dobro, koji.

A Ti trošiš tuđe pare da tamničiš nacije. Crne pare. Za koje, kao i za Tebe, niko nije glasao. Pare, da gaziš domaće instucije. Zajedničke Organe. Da pomažeš Gvantanamce, Turbandžije, Ustašoide.

Da ponižavaš birače i njihov glas. Na jednom kraju Naseobine. Dok se u drugom, kobiva, boriš za njih.

Šta hiljadu. Kraljevstvo dajem.