субота, 22. август 2009.

GOLO DUPE NA NUDISTIČKOJ PLAŽI
Rehabilitacija trećerazredne esdeesove trijeraže, prigrabljivača zlatnih dukata bijelih anđela, penzionerskih i putnih para (onaj prnjavorski Vasić je fabriku mesnih prerađevina izgradio štedeći od plate), rehabilitacija od Ešdaunovog čišćenja mreže podrške opsjenaru Dabiću, kako bi svojom odlučnošću kupio podršku međunarodne zajednice za unitarizaciju BiH, politički, pravno i humanitarno, nevažan je potez Valentina Incka i Ohaera.
Politički. I da su ostali na sceni te prikaze ne bi značajnije uticale na njen izgled, kao što nisu uticale i svojim odsustvom. Da je Kalinić ostao u Eesdeesu, jedino što bi se promijenilo jeste da ne bi iznikao Bosić.
Pravno. Ešdaun je bez ikakve pravne podloge te protuve isključio i zbog toga treba da ide u zatvor. Rehabilitacija, kao i isključenje nisu provedene ni po kakvoj proceduri i stoga će, kasnije, biti smatrane nepostojećim.
Humanitarno. Svi su obezbijedili sebi dobru ladovinu, mlade trebe, lake pare... pa im je smjena i diskvalifikacija bila šlag na humanitarnu situaciju. Sjećaju se mnogi kako je Kaliniću bilo kada je manipulisao Narodnom skupštinom a kad su ga opozicionari čerečili ko Musa jarca. Ešdaun ga je spasio.
Na političkoj sceni najviše šanse ima Kalinić. Ali nema u Esdeesu. Radovan neće dati mig da se stara sarajevska ljigava mrljuša vrati u Esdees. Bosić je išao Karadžiću u Beograd prije nego što je Daba odletio u Hag, ne treba zaboraviti. Kalinić može kod Čavića, a to je isto kao da je došao i meni, i može formirati svoju strančicu na osnovu dila i tala sa međunarodnim zajedničarima koji bi mu izbornim inženjenringom, obezbijedili poslanička mjesta, njemu i još jednom (Esenesdeu su takvim igrama 2006. Skinuli tri ili četiri poslanika u NS RS).
Ali, sve je to avangardna drama Čekajući da mrtvac prdne. Pitanje je samo ko ima energije da osluškuje, na sredini mrtvaca, da li će se doista i dogoditi.
Potez sa četveročlanom rehabilitacijom iznuđen je potez od Valentina Incka. Ali on pokazuje i da je Ohaer prošao, otišao, premješten, prekomandovan i da ovdje više ne znači ništa. Vukući poteze kao što je ovaj, i kao što je popis imovine na stanju iz 91. Ohaer i VP, i prvi zamjenik, pokazuju da ne znaju gdje su, da je njihova uloga sada sažaljevačka, nedaj bože nikom.
Čak i u ljetnoj osušici medijskih tema, ova vijest je kao viđenje golog dupeta na nudističkoj plaži.
Osim toga, postoji i političko dostojanstvo. Ja bih sebi odsjekao desnu ruku ako bih njome morao potpisati rehabilitaciju Dragana Kalinića.