четвртак, 20. август 2009.

ANTIKORUPCIJSKA AŽDAJA
Bosna i Hercegovina je zemlja prevara.
I sama Bosna je prevara.
BiH je, na prevaru, aneksijom, oteta od Turske. Da nije, možda bi se Sarajevo zvalo Carigrad a Miljackom plovili brodovi prema Sredozemlju.
Na prevaru je izglasana Deklaracija o otcjepljenju. Da nije, danas bi sto hiljada ljudi bilo živo.
Na prevaru se od BiH stvara Država.
Na prevaru je stvorena sva sila zajedničkih institucija koje rodoljubi, patriote i državoljupci, zovu Državnim (predlažem da se u Državnom Pravopisu zapiše pravo da jedini pridjev koji smije nositi veliko slovo bude Državni pridjev).
Na prevaru je stvorena Granična policija. Počelo je, sjećate se, sa službom.
Na prevaru je stvoren RAK. Regulatorna agencija za komunikacije, jedan od uslova da građani BiH mogu u Evropskoj uniji komunicirati sa javnim nužnicima, ako imaju vize za malu i veliku nuždu. Počelo je sa nekom bezveznom komisijom za medije, IMC ili kako.
Na prevaru je stvorena SIPA. Počelo je sa agencijom za informacije i čuvanje ćoškova i lica.
Na prevaru je stvoren Savjet ministara. Počelo je sa tročlanom osmomjesečnom ministarskom rotacijom.
Sada se neko, od silne sarajevsko-federalne dosade, FBiH propada, škole neće početi, invalidnine za junake se smanjuju a nekima oduzimaju, privatizacije propadaju, radnici štrajkuju, Mujezinović postaje nadrealist, Lagumdžija se sastao sa Gregorijanom, možda u oproštajnoj posjeti ali se još ne naslućuje ko kome, u Sarajevo došao Miki Rurk sa mnogo boljim izgledom od BiH... sjetio Državnog Antikorupcijskog Tima. I slagao da se radi o uslovu Evropske unije za neke režime.
Dabome, u prvoj, lirskoj, fazi, zvao bi se Antikorupcijski tim BiH. Lijepo zvuči. Naročito federalnoj sirotinji koja nema čime da korumpira svoje dijete da na velikom odmoru kupi kiflu. A i šta će im kifle kad škola neće početi.
U drugoj fazi to bi bila Državna Agencija, kao što je, danas SIPA, RAK... dakle, ministarstvo pod plaštom nezavisne moći van izvršne vlasti pod kontrolom parlamenta. Jer, ko danas kontorliše RAK, SIPU, UIO... niko.
Mislim da je krajnje vrijeme da se formira i Antidržavni Tim.
Da nas spasi od Države.