уторак, 9. јун 2009.

OPOZICIJA IMA PROBLEMA SA EREKCIJOM
Opozicija u Republici Srpskoj zavezanih očiju traži rupu u čađavom sulunaru.
Najprije su, u prijevremenim izborima istakli svoje najjače stranačke adute pa su izgubili od nestranačkog Rajka Kuzamnovića. Onda su pred lokalne izbore na svoje plakate nalijepili avion i zgradu vlade i pišali u istu tikvu sa Sarajevom, Bakirom, Babićem i Vaskovićem, o kriminalizaciji a prošli ko bos po trnju. SNSD je usred mandata dobio novih 2o opština. Obično u sredini mandata popularnost vladajuće stranke padne za nekoliko procenata.
Sada, u ohaerovoj teatarskoj aferi Zaključci, opozicija ima mnogo mekši stav nego vlast. To je nov politički događaj. Dosad je, u političkom svijetu, uvijek opozicija imala radikalnije, oštrije, odrečitije, jasnije stavove a onda ih, kada dođe na vlast, pod pritiskom objektivnih okolnosti, umekšava, oblikuje i prilagođava realnosti i interesima.
Ivanić se ubi nudeći se kao bogougodan pregovarač, kao pregovarač koji umije da sluša. Čavić nudi fleksibilnost. Oni, kao aduti međunarodne zajednice u BiH, njenog dobrog dijela, uveli su u politiku nove folklorne običaje – hodanje bez donjeg rublja. Oni žele namjerno da zaborave ogromnu činjenicu da ljudi ovdje vole da se neko kurči umjesto njih. Ivanić i Čavić žele da birače vide kao mekane dvopolce. Izbjegavaju da o bilo čemu pokažu čvrst stav. Čavić je protiv zaključaka Narodne skupštine iako su sve stranke iz Republike Srpske za. Pa čak i njegovi simaptizeri, nezavisni poslanici. To je klasični oblik političkog samoubistva.
Opozicija u Republici Srpskoj ima stečeni sindrom disfunkcionalne erektivnosti.
Sa tim se ne ide u svatove. Čak ni kao stari svat.
Na vrijeme upozoravam internacionalne eksperte, mentore i pokrivače ambasador dekama.