понедељак, 8. септембар 2008.

NEKO S NEBA NEKO SA DEJTONA
Ivan Krndelj, političar sa izbornog praga, iz izvjesne HSSNHI, izjavio je da je Republika Srpska pala iz Dejtona i da ne može biti trajna kategorija.
Uvijek sam sa posebnim poštovanjem cijenio ljude koji misle da se od drvenih volovskih, posavskih, kola, sa dračovim gobeljima, može načiniti bolid F1, samo da se umjesto grabove rastoke ugradi cijev od rdja frei metala.
Nerealni tipovi u politici upravo to pokušavaju. U svakom drugom kontekstu takvo ponašanje bi se razmatralo sa aspekta pomračenog uma ili uma opterećenog fantazmagorijama, priviđanjima i prisjenama.
Ivan Krndelj, ako želi da bude ozbiljan političar, stvari mora gledati realno.
To znači da se problem Hrvata u BiH ne može rješavati ukidanjem Republike Srpske. Nema Republike Srpske u Federaciji BiH pa Hrvati imaju opstajući problem. Kao što se problem Hrvata u BiH nije mogao rješavati zavezanim zastavama sa SDA, prije drugog višenacionalnog pokolja u BiH.
Na problem Hrvata u BiH trebalo je misliti kada se išlo u projekt neovisne Hrvatske, kada se planirao rat u BiH, kada su klane starice i djedovi u selima kod Broda a od strane Zengi i neregularnih divljaka iz BiH.
Ako je nekome ovo pregrubo što govorima, neka pita te ojađene Hrvate, Posavce, šta misle o Tuđmanu, HDZ i ostalom. A ne samo o Republici Srpskoj.

4 коментара:

Анониман је рекао...

Rajko ne provaljuj se majke ti...

Анониман је рекао...

"Ratniče" (da ne kažem četniče) Vasiću, naravno da se "problem Hrvata" (mada ne nam zašto mislite da su Hrvati problem u BiH?) rješava isključivo ukidanjem tzv. "RS". "Problem Hrvata" kao i svih nas ostalih i jeste nastao nakon što ste divljaci kao Vi krenuli u projekat genocida, etničkog čišćenja, paljenja, pljačkanja i progona svega nesrpskog na čemu i nastaje ta krvava zločinačka tvorevina koju zovete republikom srpskom. "Problem Hrvata" a i nas ostalih će nestati onog trena kada nestane uzročnik tog problema a ko i šta je uzročnik svih naših problema vrlo dobro znamo i Vi i ja. Još samo da dodam da pozdravljam Vašu ideju o pokretanju ovog bloga - nek šire mase vide s kojim bolesnicima mi u BiH imamo posla.

Анониман је рекао...

posmatrač, ne možeš reći da je problem samo u RS, hrvatski predstavnici traže razgraničenje sa muslimanima, znači nije problem samo u RS kako ti kažeš, jer sve i da ona ne postoji, Hrvati opet traže da se razgraniče sa muslimanima. Rajko Vasić pokazo se kao korektan prema Hrvatima mnogo više nego što bi se moglo očekivati od nekog srpskog političara, s obzirom na sve što se dogodilo, odnos hrvatskog vodstva sa njegovom političkom frakcijom je nekako sve bolji, dok sa muslimanima odnos je sve gori, ne postoji ni minimum podudarnosti hrvatskih i muslimanskih stavova oko ustavnih promjena dok je prijedlog hadezea gotovo identičan sa srpskim.

Анониман је рекао...

Pitanje hrvatskog entiteta u BiH može se riješavati isključivo na teritoriji Federacije BiH, dakle Federacije Bosnjaka i Hrvata. Republika Srpska treba tu ostati neutralna i po strani.

Naprijed Srpska! BN