уторак, 23. април 2024.

 

САРАЈ ЧАДОР
НЕМА НИКАКВУ
ПОЛИТИЧКУ ШАНСУ.
ТО ЈЕ КК&К СУЛТАНАТ,
КОТЛИНА
КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ.
 

Сарај Медији тријумфалистички објављују да се Тројка састала са Амбасадорима ПИК-а.
То је оно самопроглашено Тијело за Примјену Мира.
Оног истог Мира којег је мрачњак Алија Изетбеговић, жртвовао ради БиХ. Муслиманске БиХ.
Други Медији, такође тријумфалистички, објављују имена ухапшених припадника Скај Картела, истурено одјељење Сарај Чадор. И слике. Има угледника, шефова Полиције, командира специјалнох јединица, директора... има и добрих Пичака.
Није само Сарајево, има и Зеница.
Шта је писац хтио да каже.
Сарајево је један добар примјер Прожетости у Књижевности.
Прожетост и Испреплетност су књижевни стилови не нарочито високог умјетничког домета. То је штиво за читање на дугим путовањима Возом. А пошто тога више нема, то је штиво за Сиротињу Рају која по Сарај Касабама нема другог посла него да ужива у Гету у коме их држи политички и вјерски Реис, и Реиси, од првих вишестраначких Избора у свијетлој пробехараној БиХ.
Та Прожетост, с једне стране Криминалом и Корупцијом, а са друге стране Марфијем, ПИК-ом и Западашима, знак је да Сарај Чадор, тај ментални политички склоп, нема досег да створи Државу. У било којем обиму.
Ни у кантоналном нити у котлинском.
Федерација је Ајнштајн.
Сарајево је, протјерујући Србе и Хрвате, протјерало и сваку могућност нормалне Власти.
То је постало стјециште шиптарских и санџачких дошљака, представника „угледних“ породица, јавних западашких подрепаша и окорјелих криминалаца, који Сарај Живаљ, муслимане, држе у гротлу и котлу, у кафеезу, и користе га за уновчавање криминала, не само са дрогом, и за одскок из Сарајева, према Криминалној ЕУ. Јер је то из Сарај Чадора лакше извести него из других Градова Региона.
То двоколосјечно Прожимање, онемогућава било какву уобичајену, нормалну Политичку Артикулацију која би у односима двије Државе, Федерације и Републике Српске, на стол изнијела Политички Програм муслиманског дијела Федерације или, на троконститувни стол, Политички Програм муслимана БиХ, као једног од три Конститутивна Народа.
Судбина Касабалија је тешка.
Одоздо, Муда уврћу КК&К.
Одозго, Главушу уврће Марфи&ПИК.

Нема коментара: