понедељак, 19. јун 2023.

 

УСТАВНИ СУД,
ПА И УСТАВНИ СУД БиХ,
СЛИКА ЈЕ ДРЖАВЕ
А НЕ СЛИКА
ПРОТЕКТОРИЗМА
И УНИТАРИСТИЧКИХ ЖЕЉА

 
У Босни и Херцеговини, чим сарајевски муслимани нешто бране, а није Џамија, знај да је уперено против Срба и Хрвата, да им је потребно за Унитаризацију и Централизацију и покоравање цијеле Територије БиХ.
Насиље над Дејтоном, над Србима, па и над Хрватима, у деценијама од Рата, посве је помутило слику о БиХ, о њеном старном дејтонском темељу и о реалној могућности опстанка.
Данас, не само политички фактори Београда и Загреба, не знају право стање, праве намјере и праве тенденције, већ то не знају ни многи Политичари и Странке у БиХ.
Нарочито Фелацијска Опозиција у Републици Српској.
Сарајевски Муслимански Круг, не обазире се ни нашта и отврено захтијева Унитаризацију, поништење ентитета, брисање Срба и Хрвата.
На то су их навикле и издресирале инглеске ешдаунске технологије.
Западу је све то ишло, и иде, наруку.
Њих не занимају муслимани. Занима их један Безмуд преко кога могу поклопити цијелу БиХ, да није руска и кинеска. И управљати.
А Сарајево, коубило се за то.
Само их је Вучић прејебао у задњих неколико сезона.
Зато из Сарајева долазе политичке, академске и популистичке детонације које са Парламентарном Демократијом немају никакве везе.
У тај Поводањ који треба па потопи Дејтонски Споразум, Републику Српску и Парадемократију која је овдје инсталирана, укључују се и „Стручњаци“ и Аналфабети.
Тако, некидан, Бећировић, Неартикулисани Фундаменталист, изјављује да у Уставни Суд треба бирати угледне правнике а не страначке послушнике.
Он тиме поручује да је Уставни Суд БиХ муслимански и да треба бити муслимански. За то имају и сурогат судије, странце, које нико не бира и нико не верификује.
Ну.
Бећировићева извика је обична прекривка јер се Судије морају бирати у неком Парламенту, Скупштини. А Парламент је састављен од Странака.
Уставни суд јесте за контролу уставности нижих аката.
У уходаној Парламентарној Демократији, Уставни Суд има мало посла. Механизми у Влади, Администрацији и Парламентима, разрађени су тако да зауставе све што није уставно, што није поптуно уставно усклађено и утемељено.
У свакој Земљи, Уставни Суд мора да буде слика те Државе.
У Америци је Врховни Суд, нпр, слика Демократа и Републиканаца, конзервативаца и прогресиваца.
У Њемачкој је Устав ни Суд слика односа конзервативних политичких снага и социјалдемократских.
Веома прецизна слика.
У БиХ би Уставни Суд морао бити без Странаца јер су они слика Протектората који је постао Промуслимански Протекторат.
Домаћи Уставни Суд мора да одржава Државу БиХ, иако она то није, са два Ентитета, двије унутрашње Државе и Три Нације.
Уставни Суд не може ништа да доноси, да намеће, да одлучује.
Као што је то у БиХ.
Иначе је то Уставно насиље. Рушење Устава.
Пошто са Бећировићима није могуће ништа размотрити, договорити и уставно и демократски поставити, држати се мог проналаска.
Кад је у питању БиХ, Подијелити све што се може подијелити.
ПСШ СМП.

Нема коментара: