уторак, 3. август 2021.

ОДАКЛЕ БАКИРАШИМА ОПТИМИЗАМ
ДА ЋЕ ЗА МЈЕСЕЦ ДАНА
ПОТЕЋИ БОНСКА ОВЛАШТЕЊА
И СМЈЕНЕ СРБА А РЕПУБЛИКА СРПСКА
ЋЕ ПОЧЕТИ ДА КЛАЊА

 
Бакир Изетбеговић је од Бабе Алије наслиједио ту изврсну особину Акшам Сокака, и вјештину, лажног уљепшавања, замазивања, сјајења млина за каву, неискрене наивности и заглупљивања акшамлија и сокаклија.
Он говори, поводом доласка Каспер Шмита, о мјесец дана након чега ће се Република Српска сударити са зидом. Јер, Шмит не изгледа бог зна како али је један фини господин а иза њега стоји НАТО, ЕУ, Амбасаде, Цивилизовани Свијет и Асоцијација Ванземаљаца у седам Галаксија.
Нешто слично је бесједио и Жељко Комшић Пељешић, кад је изнио филигранску политичку анализу, да ће се они одљутити за мјесец дана.
Одакле, дакле, Бакирашима тај временски трун једног мјесеца, кад на овом простору све траје, стоји, вијековима.
Главни узрок тог самозаваравајућег става налази се у неспсобности муслиманског политичког, вјерског и паравојног вођства, да реално сагледа политичке координате и води муслимане, сада Бошњаке, тим Беспућима Исламске Декларације.
Идентична ситуација је била и на почетку Ратова у БиХ.
И тада су муслимани, њихово Вођство, почели од старта скока увис а завршили падом послије препреке на стипл чезу.
То њихово лутање, од Чвора Застава, Жртве Мира, савеза са Хрватима, Рата са Хрватима, схватања Дејтона као лажног документа... Завршило је поразима.
Ну.
Шта је сада у Мозаику.
▪ Поптуно се занемарује Дует Кине и Русије, у Савјету Безбједности, у само предвечерје доласка Нелегалца Шмита.
▪ Заобилази се досад незабиљежена рекација Амбасаде Русије, након сједнице ПИК-а. То више није издвојено мишљење.
▪ Додик се не анализира озбиљно. Осим кроз призму Опозиције, Треба срушити Режим, и кроз призму Нацистичког Унитаризма из Сарајева, Он руши Дејтон.ба.
Постоје диференцирани, јасни, потези Додика, кад он фингира, кад баца варалице, кад сије димне бомбе, кад има залеђе...
Није се озбиљно разматрало одлагалиште свих Предсједника Србије, досад, прејебавање Мадлен Олбрајт, покретање Теме Референдум, Одбрана Полиције Републике Српске...
Ако се озбиљно бавите Унитаризмом у Сарајеву, онда не треба да тражите Додикове мане, има их много, и од њих нећете видити шуму.
Треба да тражите врлине и способности.
А то захтијева озбиљност у националној и државној политици. Које у Сарајеву нема, због малог капацитета политичких глава и због непостојања Нације и Државе. Које једине могу продуковати озбиљне Политичаре. Вјера то не може.
▪ Званичне изјаве Хрватске, нимало не иду на воду Сарајеву. Ни Нелегалцу Шмиту.
То што Радман каже да ће сурађивати, то је ракурс Загреба, друге Државе. Они не могу да третирају нелегалност Шмита, као ми у Републици Српској.
▪ Београд, Вучићева Србија, није против Шмита. Али је то јалова подршка  Сарајеву.
▪ ЕУ, НАТО, САД... нису се претргли у неким одлучним подршкама. То се види на фаци Нелегалца Шмита.
▪ Док Сарајево мисли да је у офанзиви, Инцковим Законом, Република Српска је, у ствари, у фанзиви.
Јединство Народа, које никада није било спорно, сада је и званично испливало, кроз алатке Парламентарне Демократије.
▪ Сарај Чадор је све наде бацио на Бонска Овлаштења. Што је потпуно нереално. Прво такво прокламовано овлаштење довешће до потопа неколико нелегалних, неуставних, лажних, заједничких фунција у БиХ.
Истрајавање на томе, може довести до оружаних сукоба.
У сваком оружаном сукобу у БиХ, Сарајево је потпуно одсјечено и усамљено.
▪ Сарај Чадор се узда у слом Републике Српске, њене тренутне политике, не схватајући да је та Политика константа, још од Теме Референдум.
За то вријеме тиња проблем Хрвата у Федерацији. То не може ријешити Нелегалац Шмит и Бонска Овлаштења.
Бакираши покушавају да праве размјену са Хрватима. Да их зајебу. Ко да су они Латини. Нуде им Комшића у замјену за штројење Дома Народа Федерације коме би се из руку узело одлучивање о Влади Федерације БиХ.
То, практично значи елиминацију Хрвата. Поништење Федерације која се састоји од Хрвата и Бошњака, од хрватских и бошњачких Жупанија.
▪ Много је то Фронтова. 
x

Нема коментара: