понедељак, 21. децембар 2020.

 

МОСТАР ИЗБОРИ.
 ПОДИЈЕЉЕНА ТЕРИТОРИЈАЛНА
СУШТИНА БиХ.
ТАЈ ЛЕГО, ПРАВЉЕН ЈЕ САМО
ДО СЉЕДЕЋЕ ИГРЕ.

 
Зашто је мала Излазност у Мостару, иако Избора није било три Мандата. Зато што свако има своју Територију осјећа се сигурно на њој и не занима га ниво Мостара, ниво заједништва, мултиетничности и еуропског братства и јединства.
Зашто је мала Излазност Срба, само 1.300 Гласова. Мада их је тек 4.400. Зато што су Срби у страху, немају своју Територију, у мјешовитим су браковима, осјећају се остављено и дају предност сигурности каквог таквог опстанка, него чачкању мечке.
Избори у Мостару, суштински, не треба да се одржавају. Свако има своје подручје. За Хрвате је то Столни Град. И то никакви Избори не могу избрисати.
Од бројних Изборних Јединица, само је једна, Градска, како тако мјешовита. У свим осталима, или Хрвати или  куслимани, имају већине.
То показује прелиминарни извјештај ЦИК-а.
Све је склопљено тако да Хрвати не могу да побиједе иако их има више у том цијелом подручју Мостара.
А ако постоји опасност да побиједе, онда ће се посегнути за манипулацијама и инжењерингом.
Ако се покаже да је тачно оно што тврди ХДЗ, генијално је што су се хрватски гласови крали у хрватским подручјима.
Гдје је упетљано Сарајево и Међузај, без Бајденовог Синдрома проћи не може.
А Хрвати нису миљеници Пет Амбасада и јасно је на чији Млин ће и вода и жито.
Творци Дејтона, Американци, сачинили су и Дејтонски Споразум и Устав БиХ, који је његов дио, и БиХ, на чистој територијалној подјели и заштити три Нације.
Зато постоји блокада у Дому Народа ПС БиХ, зато постоји оних 5 или десет руку из Републике Српске. Зато постоји Вето у предсједништву БиХ. Зато постоји, у склопу Дејтонског Споразума, прецизно обиљежена Гранична Линија између Ентитета. Зато постоје, у мсулиманско-хрватској Федерацији БиХ, Кантони и Жупаније, са својим Границама.
Зато се избори, и они за заједндичке институције на нивоу БиХ, ПС и Предсједништво, потпуно одвијају на територији једног и другог Ентитета. БиХ није изборна јединица ни за Еуросонг.
Мостар не може да падне далеко од те кладе.
Ови Избори ће само боље укопати Хрвате и муслимане у своје ровове, створити још један привид који треба Западу, док НАТО не поклопи цијелу БиХ. Што им је жеља.
А Хрвати ће на крају, путем Комшића, да, поново, буду нагужени у Изборима 2022е.
Јер Сарајево, ако овдје добије Градоначелника, неће ни помишљати на хрватске захтјеве за измјенама Изборног закона.
Које су, типично сарајевски, обећали.

Нема коментара: