среда, 21. октобар 2020.

 

ИЗБОРИ СУ,
И У КОМУНИЗМУ
И У ДЕМОКРАТИЈИ, НАКО.
САМО ЈЕ У КОМУНИЗМУ
ПОСТОЈАО СИСТЕМ.

 
Ако нешто хоћете да обесмислите, омогућите масовно учешће. Напримјер, пустите Публику на Терен, да игра фудбал, организујте Групни Секс, ставите хиљаду људи на љестве, да напредују.
То је случај са Америком. Сви имају једнаке Шансе. И сви пропадају.
У Кини нико нема шансе. Диктатура је општа. Комунизам прекрио небо. И Кина престиже Америку.
Систем, дакле.
Један од ефикасних начина уништавања НДД Сфере, тамо гдје доспије Запад, поред економског, јесу Избори.
Уситњавање Политичке Сцене и либералан Цензус довели су до огромног броја учесника у Изборима, поред Бирача, да је све изгубило смисао.
Политика је као и скок удаљ. Нема два рекордера.
Шта се догађа.
▪ Највећи дио Странака нема Организацију.
То значи да нема  ко да проводи њихово учешће у Изборима. Све се своди на писање кредом по тараби. Извисим своју слику на билборд или на бандеру, и мислим да је све завршено. Добро што мислим ја, већ то мисли и моја Странка. Још ако има упаљача...
▪ 99% Кандидата за Одборнике, на примјер, не зна зашта се кандидује. Шта ће да ради, кад прође и добије мандат.
▪ Осим оних који су већ били Кандидати и били Одборници, нико не зна шта се догађа, око њих, у тим Изборима. Избори су за њих, као онај Интернетов Мангуп Клауд. Неђе јест, ал нико не зна ђе.
▪ Сви су Кандидати и сви су Бирачи. Али нико никог не види. Људи мисле да Медији преносе Поруке. Па су задовољни ако им је негдје искочио неки Банер. Видио сам се у Изборној Хроници, СТЈЖ. Купио десет торби за Ђаке а није се појавио кад је то дјеци дато, да види маме и поприча са њима.
Човјек је Порука.
Кад је Зока Тегелтија побиједио, у Мркоњић Граду, први пут, побиједио је након обиласка цијеле Општине, уздуж и попријеко, не митинзима и шаторима, већ доласком до Људи.
Данас Кандидати туре своје име на Упаљач и неко га раздијели. Највише онима који немају никакве везе са Бирачким Мјестима и подручјем из којег је кандидован дотични јунак.
Или. Кандидатима се, преко Странке, обезбиједи неки огласни простор на медијима који немају везе са Бирачким Тијелом за јунака.
Највећи дио кандидата за одборнике може да прикупи гласове на једном, три, пет, Бирачких Мјеста. Све изван тога је недођија. То значи да морају да виде сваког Бирача на том подручју. Чак и туђег.
А они не виде ни Чланове своје странке.
▪ Велике Странке, добрим дијелом, широка је тема, генеришу овакво стање. И одговорне су за Демократију Анархије у Изборима.
Велике Странке користе Цензус и производе Мале Монструме.
*
Посљедица је да мали број одлучује у Изборима.
Одлучује се у Бирачким Одборима.
У име Учесника и у име Бирача.
Мањи него у Комунизму што је било.
Самоуправном Социјализму.  

Нема коментара: