среда, 14. октобар 2020.

 

ПОД УСЛОВОМ
ДА СИ МИТСКО БИЋЕ,
ПОЛА БУДАЛА, ПОЛА ГЕНИЈЕ,
ШТА ТИ ЈОШ ТРЕБА
ДА ОСНУЈЕШ СТРАНКУ

 
▪ Мораш бити Добра Будала или добро прикривени Болесник.
▪ Мораш имати стабилне изворе финансирања. То је велики проблем. Јер онај ко даје Паре он хоће и да одлучује. Финансијери не траже камате. Они већ сутра хоће да узму више него што су јуче дали.
▪ Мораш имати велику екипу сарадника, које ћеш, на крају, све до једнога, да зајебеш на разне начине.
▪ Мораш имати стабилну Боју Лица. Да можеш да чучнеш крају пута и сереш, док они сви наилазе, црвене се и непријатно им, а ти мртавладан називаш Бога и питаш, Како је.
▪ Мораш се чувати Издајника. Што је немогуће. Од било којег броја, увијек ће те један издати. Од три, од два.
▪ Мораш спријечити да око тебе буду они који раде за Странце. Што је немогуће. Јер, Запад, овдје, има више Чланова него побједничка Странка.
▪ Мораш онемогућити да те у старту не поклопе Странци. Њих ћеш лако препознати. Једну мркву ти гурају у уста а другу у гујицу. Па замијене.
▪ Мораш да трпиш Каријерне Будале око себе. Као она Педепеуша, нпр, што каже да воли Политику. Или оне којима је прије њих, испичке испала Памет.
▪ Мораш бити инкарнација Далај Ламе, Буде и Факира. Да се контролишеш да никад не кажеш шта знаш, кога знаш и како знаш. Што укључује надљудске напоре да увијек и сваког слушаш а не шиштиш кроз уши.
▪ Да будеш прецизнији Картограф од Гугла и Сателита. Да стигнеш у свако  мјесто по 173 пута најмање, док ти и твоја Странка не побиједите. Послије ћемо се посебно договорити.
▪ Да имаш Политички Програм који има мјеста на Политичком Спектру. Али не једну кришкицу, већ добар комад. Да то људи разумију и да има много оних који ту идеју подржавају.
▪ Мораш да одабереш Предпреломно Политичко Национално Вријеме и понудиш Оптимизам, Наду, Излаз. Кад побиједиш, можеш да радиш исто као и они прије тебе.
▪ Мораш да имаш много Чланова и много нових Чланова. Што је немогуће. Овдје су сви већ били Чланови или јесу или су по двапут, трипут, истовремено. Млади се не занимају за Политику нити је разумију. Младе мораш себи да школујеш. Што тражи много времена.
▪ Мораш да схватиш да су сви људи комформисти. Радије ће задржати Гованце на грани него одсјећи грану и пасти у Злато.
▪ Мораш да знаш да Људи не смију јавно да говоре. А и ако смију, неће. Хоће јавно да лају. Али да говоре, неће. И кад пишају из живице, увијек се обзиру, јер су у страху да неко не чује кад прдну.
▪ Мораш да жртвујеш сав свој Живот. Мораш да живиш без Породице. Да једеш оно што никад не би јео. Да јебеш оно од чега ти се само диже коса на глави. Да непрекидно забављаш све око себе. Да се одазиваш на Шефе.
▪ Мораш да имаш најмање десет година времена да чекаш Побједу на Изборима. Под условом да имаш све услове.
▪ Мораш да имаш снаге да се поднесеш, кад, послије Побједе, видиш да си се зајебо.
▪ Мораш да помогнеш и подржиш сваку Будалу, много већу од тебе, која хоће да формира своју Странку.
▪ Мораш...
*
Моја другарица Јелена ми рекла, Оснуј Странку.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Нема коментара: