четвртак, 27. август 2020.

 

НИЈЕ ДОБРО
ДА ЈЕ ДОДИК
ЈЕДИНИ ОСЛОНАЦ
ВУЧИЋУ

 
Зато треба и он да се измакне.
Додик служи Вучићу да Вучић лаже Србији.
Он све лаже Србији, откако је на власти.
А кадгод има какве шансе, и прећути.
● Сваки сусрет на највишем врху, Вучић претвори у причу о Србији и БиХ. О понижавању Српске. О Будибогснамицама.
Видити о томе Моливојевића у Еуро Блицу.
● Након сваког сусрета, Додик изађе ујаловљенији и изложенији Сарајеву. Данас Звиздић диже крчић – нема двије српске државе, Додик штети Вучићу.
● Додик Вучићу служи као Нацицонална Протеза. Додик има, још има, извјестан национални ореол у Србији. Али му, Вучићу, Република Српска служи за понижавање.
● Додик треба са Вучићем да буде на, Здраво Брате, ако имаш каквих пара, пошаљи препоручено.
● Република Српска нема шта да прича са Политичарем из Србије, био он Предсједник Државе или вођа неке опозиционе скупине. Док јасно не каже да је Српска, у Дејтону, Држава, да јој је стално одузимана Дејтонска Државност, да у Сребреници није био Геноцид, да Срби нису криви за Рат већ им је наметнут Рат Опстанка, да БиХ не гарантује опстанак Срба и Српске, да је Србија за двије Српске Државе...
● Додик треба да се одмакне од Вучића и преузме Платформу Српског Националног Интереса. Сада утемељену на Двије Српске Државе, на Ставу да је Косово Србија, да се изван 1244 и УН не може нигдје и ништа разговарати о Косово. А са Косовом се никако не може разговарати.
Да не помиње припајање Српске Србији, јер то није реално, то би смањило број Срба са ове стране Дрине а и то Запад једва и чека. То би им био идеалан изговор да нам се, коначно, најебу мајкице милосне.
● При томе, Додик треба да говори и о Србији, Русији и Кини, о одмицању Србије од Запада и ЕУ. Али да јасно каже да Србија није његова лична политичка амбиција већ Србија као заштита и залеђе Опстанка Српске.
● Таквом Платформом, Додик би умањио Вучићеву моћ и углед, више него сва тамошња Опозиција и Протести заједно.
● Таквом Платформм, Додик би отворио пут за појаву Националних Лидера у Србији. Што би за пет или десет година, могло да доведе до унутрашњег преокрета и оријентације ка Националној Држави и Србијском Суверенизму.
А то би изванредно ојачало озиције Републике Српске. И Дејтонске, и изгледне у Самосталности.
Сарајево би потуно испало из игре.
● Друкчије у Србији, не може да се појави Национални Лидер или множина. Јер Вучић и Запад, тамо, стражаре на свакој раскрсници.
Овје, Додику, у Српској, ни Запад ни Вучић не могу ништа.
● О дугорочној и садашњој штети, по Републику Српску, превелике блискости Додика и Вучића, други пут.
 

Нема коментара: