петак, 19. јун 2020.


НИЈЕ НИ ЧУДО
ШТО ВАС НА ИЗБОРИМА
ЈЕБУ ВИШЕ НЕГО
НА ПРЕЛУ И У МРАКУ,
КАД НИШТА
НЕ РАЗУМИЈЕТЕ

Дабоме да ми је досадило да се бавим Изборима, Странкама, Организацијама. Више од двије деценије сам потрошио на то, радио и доносио резултате, за које нико не зна и не признаје, написао књигу... и све што се сада појави у склопу те Теме, чини ми се да знам боље него себе.
Умјесто да сам, ко чојек, био десет пута Члан Бирачког Одбора. И узимао Лову.
Од Избора у овој години, овдје и около, мало су, само, занимљивији Избори у Србији.
Зато што ће Онај Бљузгов да добије 60%.
А није се ни хиљаду пута појавио на Пинку.
Ну.
Занимљив је тај Србијски Бојкот.
Који се одавно појавио као Пројект Бојкот.
И данас је Српска Опозиција објавила да свако ко је поштен не треба да изађе на Изборе.
Ниједног увјерљивог политичког објашњења нема за Бојкот Избора.
То да му се неће дати легитимитет, да ће побједа бити неувјерљива, да је Запад неће признати... то су будалаштине Малог Ђокице, о сексуалним однсима, из дана кад је почео да дрка.
Да Бојкотом може да се Излазност спусти на 18%, онда да.
Како стоје ствари у Србији.
● Вучић и Свита Есенеса, има сигурну побједу. Зато пто је Србија таква. А, зато што је таква, зато се и појавио Вучић. Он је само једна из Реденика Националних Пичака, које одговарају Србији. Једино што је он Пичка Преклапача.
● Ниједна Нацицонална Странка не постоји у Србији.
● Социјалисти, и да су најортодокснија Опозиција, не могу се одмакнути од Десетине. То је Дајц за који још увијек има дијелова.
● Количина Гласова Против, минимална је. А и да је велика, нема ко да их окупи.
● Читава лепеза ситњарије, која се врти око 1%, или 1.5%, није Против. Више од пола њих су, у разним аранжманима са Вучићем. Или поносно чекају аранжман.
*
Поред мрежашког и наивног ширења Бојкота, главни разлог је у томе што је већим играчима Опозиције, Запад јасно рекао да Вучић неће бити штипан за гузицу и ватан за врат, па нека граде свој антивучићевски имиџ за кад дође вријеме.
Дакле.
Вучић има своје стабилно бирачко тијело. Како је оно сакупљено, колико је манипулативно, од каквих сегмената се састоји, колико је искрено завучићевско и напредњачко... то овдје није тема.
У ситуацији, када то имате на Политичкој Сцени, Бојкот је Самоубиство. И у Бојкоту, и у Великој Излазности, Вучићев контигент Гласова се не мијења. Бојкот никад не откида Гласове Јаке Власти.
Да би се побиједио један такав Вучић, или да би му се, барем, приближило, у Парламенту, потребна је Велика Излазност, Јака Политичка Странка и много Гласова Против.
Ове Издајице у Србији, једнаке Издајице као и Вучић, само што немају овлаштења или их нису приграбили, све раде да оне који су Против, пребаце у Апстиненте, да не изграде Јаку Опозициону Странку и да смање Излазност.
Ако 2.000 људи излази на Изборе а Вучић има 1.000 сигурних, има 50%. Ако повећавате излазност преко 2.000, смањујете његов постотак. Ако смањујете излазност, повећавате његов постотак. Ако изађе 1.700, Вучићевих је већ 58%. А ни прстом није мрднуо.
Ситне калкулације, да ако много изађе, много више гласова треба за оних 3% цензуса, не пију воду. Јер, чим се вртиш око цензуса, теби је свеједно, десет или петнаест хиљада гласова. И твоје значење је минимално, био изнад, био испод.
Нико се никад не запита, зашто јака Власт не агитује за Излазност. А зашто Запад, кад хоће некога јаког на Власти да руши, финансира кампање за Излазност.
Напротив, кад је мрак, сви зажмире, и мисле да ће тако лакше да разумију и да га поднесу.
Дакле, Бојкот ради против Бирача а не против Вучића. Ради за Вучића. Ради за Издају Косова. Ради за Издају Србије.