понедељак, 3. јун 2019.


СИНДРОМ
СРПСКА
ПСИХОЛУДИЈА
ПУХАЛО

У плејади Српских Самоуништитеља, извјесни Срђан Пухало је небитан.
Али може да објасни понешто од тог осебујног мозаика, који Српску Нацију разједа вијековима.
Пухало је занимљив управо због тога што није Српска Издајничка Класика.
Није напустио Српство и узео неку другу Рационалност. Није напустио Вјеру и узео Вечеру.
Он је феномен Импотентног, Малоумног, Квазиинокосног Странпуташа, који у својој правој популацији почива унутар Српског Бића а ради против њега.
Пухало је додао мало зачина па ради за Бошњаке. Муслимане.
Дакле.
◘ Пухало је предани сакупљач муслиманских гробова и њихов бројчаник. За које су, увијек, одговорни Браћа Срби. То је први његов малоумни интелектуални гријех. Никад не постоји шира слика, увијек су у центру муслиманске Жртве од стране Срба а Срби су и почели и водили и завршили Рат и још га воде.
◘ Инокосна карактерологија Срђана Пухала је Некреативнст, адирана са много зачина. Он настоји да своју некреативнст изокрене у своју позитиву и активу у склопу епохалне мисије доказивања Српског Геноцида, са собом у главној доказивачкој и свакодневној улози.
◘ Пухало је отпад из унутарсрпског корпуса који обитава откад и Српство. То су они из ешалона Знам је нас јебо ти нас, од оних који упиру прстом у Србе како код Нијемаца могу да раде а код нас не могу, од оних којима је туђи, Западни Чмар слађи од једног Српског Чварка.
Они, унутар Српства, ниподаштавају све, од Режима, Народа, Државе, Вјере, Рада...
Пухало то чини према вани. Он под обраћањем Браћи Србима, муслиманима шаље пруку у каквом он Шљаму живи.
◘ Срђан Пухало је нарцисоидни умишљеник, подсвјесно упознат са својим немоћима.
◘ Прва Димија Српске, у стању је Потребе Социјалне Потврде. Њему, класичном, минорном Странпуташу, пријеко је потребна било каква социјална потврда, да постоји, да живи, да га неко види.
Сјећам се, кад сам са Пандицом отишао да попијем кафу пред Хотелом Босна у Бањалауци, како је Пухало обилазио, са телефоном, око баште, ко Пас око Месаре.
Као да на тој некој фотки може зарадити милион или Пулицера. Било је и других Болесника, тада, али Пухало је рострфрајни.
◘ Срки Нанин, пљева је Марксове Алијенације. Која је након Комунизма упала у вртлог тог уситњеног отуђења и хомогенизације небитних Грађана које сви тетирају као Протуве, неспособан да се оствари у било чему. Макар у Игри Поклапе.
◘ Срки је класични, универзални Андрићев Ћоркан, чија Ћуприја се увијек гради а и ако постоји опасност да се завршава, он је руши, јер је то рушење његова физичка и ментална егзистенција.
◘ Пухало је формалног али политички оскудног образовања. Тај јаз настоји да затоми свин својим болестима. Најзанимљивије су оне кад почне да набраја десет нечега за нешто. Тако себе убјеђује да је прецизан и егзактан.
◘ Као и сваки незанатлија, воли да ради оно што не зна. Пухало воли да пише. Ефекат је као и кад би Крмак почео да прежива.
◘ Срђан Пухало, Евидентичар Муслиманских Гробова, убијеђен је да ће неко, једног дана, примијетити његову епохалну дјелатност и дати му да буде Реис, Шеф Станице, Амбасадор... све у Сарајеву или у име Сарајева.
◘ Пухалоје Српски Присарајски Болесник. Болесник Око Сарајева. Из истог менталног слоја као и Крајишник. За њих не постоји ништа друго, осим Сарајцентризма. Ни Свијет, ни Вијек, ни Српство, ни Српска, ни Пут ни Пруга. Само Сарај. Као пут у ту Котлину.
◘ Пухало је умишљеник болесне величине у епохалној мисији. Његов покушај да буде духовит на своју штету, када је рекао, Немој да путујемо истим аутом, да не изгине сва Опозиција у Српској, индивидулна је болест дубљих размјера.
◘ Многи здраворазумски човјек ће рећи да минорном Крајпуташу, Пухалу, не треба посвећивати пажњу. И већ је дигао руке.
Али. Будала, ако нема никаквог противљења, сутра ће већ, сматрати да га сви подржавају, да су на његовој страни.
Своја Говна, међутим, морају се кадтад, узети у шаке.
Пухало јесте небитан али је битан знак обољелог Српства.
◘ Срђан Пухало је... ма, Пухало је Пичка Једна.