понедељак, 8. октобар 2018.


БОЉЕ БЕЗ КУРЦА
У СВАТОВЕ,
НЕГО СА МЕДИЈИМА
У ИЗБОРЕ

Кад је, ономад, Момчило Крајишник, у предвечерје Прве Додикове Владе, својима рекао, све ћемо им дати али им Медије нећемо дати, пошто је СДС тада држао радио станице, СРТ и СРНУ, па је у оштинскм радијима директор или главни уредник, био и предсједник СДС-а у том мјесту, и пошто су опрему СРТ-а посакривали по шумама, схватио сам да је Момо, Будалаш а да Есдеес нема појма ни о чему.
Момо Помија открио Медије, СТЈ.
А ми, који смо пропуштали Добре Пичке по факултетима ради полагања испита и изучавања тих феноментола од Маклуана до Теоретичара Партија, све дудуци.
Ови Избори у БиХ су показали много.
Као и сваки.
Али ће још више бити оних који то неће уочити или неће томе придати пажњу а и, поготову, неће то анализирати.
Једна од ствари, док ЦИК, у цик прољећа, не објави резултате, коју треба, једном заувијек, узети као Изборну Константу, јесте Улога Медија.
У изборима вам не требају Медији.
Осим да им платите неке огласе, спотове и то.
Улагање у Медије, као свој Информативни Полигон, најбаченија је пара и енергија и највеће заваравање.
То нису протуве које могу да оплоде  ни динарски алуминијски петопарац из Комунизма, а камоли Стратегију Јавности. Коју Политичке странке ријетко и да имају.
Улагање у Медије, посједовање Својих Медија, играње на карту Медија у Изборима, у шта спадају и друштвене мреже, једнако је профитабилно као и отварање фабрике бикинија на Аљасци.
Фахро Радончић је, не само у овим Изборима, имао Аваз, дневну новину која је једина у БиХ и која, релативно, има огроман тираж.
Па су га побиједили Сви. Само није Луда Фата, јер јој је прије кампање, на Вратнику, неђе, спала нанула па је изгубила елан.
Савез За Градове, Побједе и Анархију, СДС и ПДП, имали су, поптуно, као да су власници, БН Телевизију.
Па су изгубили.
Двојац Фазлагић – Асфалташ требао је у Бијељини да има пет или више хиљада гласова разлике, у односу на двојац Тракторист – Усташка Унука.
Али. Резултат је поравнат.
То не говори ништа о Вукоти и Младену.
То све говори о БН Телевизији.
О Болестима Лажног Новинарства.
Да је Лењин имао Медије, курац би извео Октобарску Револуцију.
А ви, и даље бјежите од Страначке Организације.