четвртак, 4. октобар 2018.


ПРЉАВА КАМПАЊА
ЈЕСТЕ ЛИБЕРАЛИЗАМ,
ИДЕЈА И СЛОБОДА
БУДАЛА,
АМАТЕРА
И АНАЛФАБЕТА

Док сам, У СНСД-у, самостално, водио припрему за Изборе, и Кампање, нисам никада допустио нити посезао за Прљавом Кампањом.
Јер би то открило да немам, а и цијела Странка, идеја ни креативности.
Боље је не имати креативности и политичкх идеја, и водити уобичајену, утабану, досадну Кампању, него посегнути за прљавом, и то доказати.
Свима је било јасно да Опозиција у Српској, већ дванаест година нема Политичких Идеја које могу да получе занимање Јавности и да, онда, та Јавност пажљивије ослушне њихова образложења и, евентуално, придружи се у довољној количини за побједу на Изборима.
Свима је било јасно да СДС не може, са овим Вођством, и цијелом гарнитуром, да изведе Преобрат. Ка Српској, од Босне. Ка Рационалном Национализму, од Пробосанства. Ка Самосталности Српске, од извоза меса у Турску.
Да ли је излаз из тога Прљава Кампања.
Дабоме да није.
Она открива да је Цар го.
И усран, и усран, басирају Бирачи.
Али. Прљава Кампања је унапријед изгубљена утакмица против Пари Сен Жермена.
Да би разумјели зашто није добро посезати за Прљавом кампањом, Опозиција, свака, треба да се запита зашто Власт не користи Прљаву Кампању.
Изузимајући Вучића. Јер он је на прљав начин и дошао на Власт.
Не можеш у Прљавој Кампањи да се такмичиша са Влашћу.
Јер, Власт има на располагању ресурсе које Опозиција нема. Власт има људе из Опозиције који, ради користи, шурују са Властима а Опозиција нема такве из Власти.
Власт има на располагању Паре, Људе, Ресурсе и Стручњаке. Власт има на располагању Јавност. Властима се, и њиховим, државним, Медијима, увијек више вјерује.
Зато не треба посезати за Прљавом Кампањом јер неће ни Власт.
Власт има чиме да иде Предмилоша.
Увијек је, у четири године, нешто урађено чиме може да се представи. Увијек је нешто од великих послова у току, што може да се закачи на ревер.
Ако их изазиваш, они ће користити и то и Прљаву Кампању.
Много је боље, четири године провести у градњи Страначке Организације. И још четири у Презентовању Политичких Идеја.
Него шеснаест у Прљавштини и понижењу.
Говорим за наредних осам година.