субота, 10. фебруар 2018.


ИНГЛЕСКА
АНЕКСИЈА
БОСНЕ И
ХЕРЦЕГОВИНЕ

Боле Џонсон, министар спољних послова Уједињеног Изашлог Краљевства, са фацом ко да су му сељани, у висовима Перуа, цијелу недјељу трљали муда отровним травама и екстра чили папричицама, цитира свога дједа Черчила.
Балкан ствара више историје него што може поднијети.
Други стварају, али да не детаљишем.
Међутим. Ви, Инглези, Британци, стварате више срања него што водокотлић може да сапере. Иако сте га ви измислили.
У том свјетлу читам његово писмо овдашњој јавности.
Које је више од Срања.
Јер он, и они, подржава наше придружење ЕУ. Из које су он, и они, изашли.
У том писму пише да нас, земље и земљурке Западног Балкана, Инглези воле више.
И од Ангеле, и од Макрона, и од Трампа, и од Путина.
И позваће нас у Лондон. А желе посебно помоћи БиХ.
Инцијатива Британије доноси и значи:
► Повратак Енглеза на Балакан. Само у јавном и политичком смислу. Јер никад нису ни одлазили.
► Интензивирање борбе против Русије. Да је се елиминише са овог подручја. Зато је долазио главни Мишестајац код Вучића. Да провјери јел тачно да је Вучић, кад је тамо радио у Гвожђари, илегално унио фишек ексера и продао а да газда није знао.
► Дизање Косова на ниво државе. Јер је оно равноправни члан Шесторке.
► Покушај Анексије Босне и Херцеговине.
Инглези, као старе лопине, знају да је кључ Балкана код онога ко држи БиХ. Али не просперитетну, модерну и успјешну, већ БиХ у говнима. Зато су је, тако, држали Дубровачка Република, Наполеон, Османлије, Аустроугари, Усташе, Тито. А сад Амери и Брисел.
► Детектовање инглеских кадрова. Као што се објелоданио Лагумџија. За кога су сви мислили да је амерички. Јер је слао људе у Гвантанамо. Или онај млади Есдепеовац Хрватске. Који је приватно за Трећи Ентитет а јавно за Првог Бориса.
► Даље сукобљавање у БиХ. Јер су приједлози који долазе у склопу те британске иницијативе потпуна промјена Дејтона, даља Муслиманска Једновјерска Унитаризација.
Осим тога, ако се за то залаже Лагумџија, то је чиста исламизација.
► Покушај да се у БиХ елиминишу Срби и Хрвати, да се она начини једногласном, како би се њоме лако управљало. Тако се постижу два циља. Нема Срба и БиХ је наша.
► Елиминација Русије. Ако се елиминише Република Српска, што је у приједлогу потпуно видљиво, и запечате Хрвати, Русија више нема овдје задњу пошту. Тај Сарај Један Глас ће играти као Запад мига. Кад је у питању однос Запад – Русија.
► Потпуна елиминација Републике Српске. Иако се говори о смањењу броја министара у ентитетима и друге водокотлићалије.
Све што се, досад, предлагало за БиХ, смишљано је са искључивим крајњим циљем уништења Српске. Или одмах, или корак по корак.