уторак, 19. децембар 2017.

АВКРАТИЈА,
МЕДИОКРАТИЈА,
МЕДИОКРИТЕТИЈА

Власт у Србији, још, од Осме Седнице, веома близу је старој отоманској технологији владања помоћу једног јединог Чадора. И нешто Јањичара.
Милошевић је успјешно започео тај пројект. Иако није имао талента за то. Нешто више је имала Мира. Сјећам се како су се Људи у Србији одушевљавали њеним прогласом о Јулу. Уживили се ко дијете на тути.
Чак је и Пинковић био подлетио под Сукњу. Јул је кул.
Ну. Милошевић је имао и садржине. Не само у синтагми Нико не сме да вас бије.
Та садржина није могла да дође до изражаја јер је препустио Државу Криминалцима. За разлику од Комунизма који је Кримналце дао Држави. На употребу.
Као Аркана нпр. Код Милошевића, пак, Аркан је постао Држава.
Послије је Србијом владано помоћу Меијске Празнине. Без Садржине. То су били холивудци Ђинђић и Тадић. Стив Мек Квин и Мерилин Монро.
А онда се Србија, дефинитивно, зајебала.
Двослојно.
Пустила Шешеља у Хаг.
Приклонила се фалсификованим Напредњацима и Вучићу.
Хаг је спремио Шешеља за Велика Дела а Србија се окренула ка Вучићу, цела.
Ови, онда, нису имали куда него да се попљују и пусте Шешеља нако.
По цијену протјеривања из Племена, могу да кажем да би било боље да је Шешељ остао у Србији и да је узео Власт умјесто Вучића.
Дотле је Србија дошла.
Вучић је, данас, Дијагноза Србије.
Можемо га кривити за појединачне поступке и болести.
Али он, за Колијевку, која га је одљуљала, није крив.
Вучић је Медијску, Чадорску, Власт довео до савршенства.
Он је Србију претворио у Медиј.
Наруку му иде и то што Брисел и Вашингтон очекују да ће им изручити Косово, и трпе га.
А Русија зна да, ако ишта може постићи, може утицати само ако је каква таква стабилност у Србији. По цијену и да Вучића примају у Кремљу.
Прави Драгуљ Медијске Власти Вучића у Србији је његова најава, из Москве, да ће у Понедељак, дакле, за седам дана, обелоданити све лажи Ђиласа.
Не улазећи у анализу Ђиласа и улоге његовог спектакуларног повратка, за који мислим да је у договору и аранжману са Вучићем, могуће је, на том примјеру, анализирати структуру ВПМВ, Вучићеве Празне Медијске Власти.
● Вучић се директно мијеша у Локалне Изборе у Београду. Као Предсједнику Странке то би могло и да прође. Али као Предсједнику Државе, то је сулудо. Непотребно. А једино је објашњиво његовом потребом да учвршћује свој Кип Победника.
● Вучић склања устрану сав СНС у Београду и све потенцјалне и стварне кандидате за Беоначелника.
Добро, СНС, као Странка, и не постоји. Али то мора, барем формално, да се констатује.
● Вучић је досад медијализовао на дан, на два дана. За сутра најављујем ванредну КЗМ. Сада Србију баца у ишчекивање од Седам Дана. То значи да се двољно осилио, да може да јој продужи делиријум а да је Србија толико блесна да јој је потребан морфијум.
● Вучић је легализовао и легитимизовао своју Лаж у Медијима. И тиме доказао да је МКМ, Медијски Колективни Мамурлук, у Србији, такав да успјешно може да избрише све оно што је јуче рекао.
● Вучић је искористио и Српске Славе за своју седмодневну промоцију. Сад, по Србији гори земља. Једни укивају Вучића, други бране Ђиласа. А све иде Вучићу у прилог.

Ту Медијску Владавину Вучић не проводи сам. Он има читаве Јуните за то. Али је, неоспорно, дан ноћ укључен у размишљање о Владању помоћу Медија.
Он је тип Селфвоајера. Он ужива да посматра себе како јебе преко медија.

Vučiću u tri meseca posvećeno 19 sati na glavnim televizijama
19.12.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je najzastupljeniji u televizijskim prilozima pet televizija sa nacionalnom pokrivenošću i N1, u periodu od avgusta do novembra ove godine, sa – 18 sati, 47 minuta i tri sekunde, pokazalo je istraživanje Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).
“To bi, radi slikovitosti, bilo kao da 37 dana svaki dan gledate dnevnik od pola sata u kome bi prisutan bio samo gospodin Vučić”, objasnio je istraživač BIRODI-ja Radule Perović. On je naglasio da je od ukupnog vremena u kojem je Vučić zastupljen, televizija “Pink” predsedniku Srbije posvetila više od 10 sati, što pokazuje, istaknuto je, da je koncepcija te televizije da promoviše Vučića i njegov rad ili ozloglašava njegove političke protivnike. Perović je rekao da je Vučić bio pominjan u pozitivnom kontekstu i da u dnevnicima nema kritičkih opaski o njegovom radu. S druge strane, Vučićevim političkim protivnicima televizija “Pink” posvetila je neuporedivo manje vremena i predstavila ih u drugačijem svetlu. Saši Jankoviću posvećeno je 66 odsto negativnog izveštavanja u 45 minuta, a Draganu Đilasu 84 odsto u samo 20 minuta. “Prosto imate jedan dirigovani haos, zarobljavanje u kojima mediji postaju sredstvo propagande i odmazde”, rekao je direktor programa BIRODI-ja Zoran Gavrilović. Drugoplasirana po broju televizijskih sekundi je premijerka Ana Brnabić koja je ukupno bila na televiziji četiri sata, 47 minuta i 33 sekunde, a zastupljeni su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa po nešto više od dva sata, dok ministra privrede Gorana Kneževića skoro da uopšte nema u medijima, kao ni ministra finansija Dušana Vujovića, koji se pojavio tek kada je bilo reči o donošenju budžeta za 2018. godinu.
Kako je rečeno, istraživanje je sprovedeno od 13. avgusta do 14. novembra, a njime su obuhvaćene televizije “Hepi”, “Pink”, “Prva”, O2 (B92) i Radio-televizija Srbije, kao i N1, a posmatrano je 3.915 priloga u centralnim informativnim emisijama.

То захтијева огроман паралелни, подводни, илегални, апарат и мрежу финансирања, монопола, послова и ванјавних, вандемократских и ванинституционалних технологија.
За то се користе Државне Паре. Бот Сендвичи који су извикани, само су молекул у свему томе.
Двије су суштине такве владавине.
Прво. Веома је ефикасна у свом оптималном року трајања.
Друго. Када се механизам израубује, истроши, не уништава се један зубчаника или лежај, које је могуће промијенити, уништава се све. Таква Власт, када падне, пада све. Након такве власти, може да дође само гора.
У чему се Србија, још од Осме Седнице, извежбала до константне силазне линије.
*
Не копирајте Вучића. Упозорени сте.