недеља, 27. август 2017.

МЕСНА
ИНДУСТРИЈА
ДЕМОКРАТИЈЕ

Ниједно Говече, у најбољем крду, на најздравијој испаши, нема никакву представу о Месној Индустрији.
Месну Индустрију, пак, не занима, да ли они пасу, да ли су их напојили, или су се заобадали.
Крда су, дабоме, Избори.
Оно што не могу Крда и што неће Месна Индустрија, морају да обаве Велике Политичке Странке. Ако су организоване и ако имају потенцијала.
Иначе ће постати Подизвођач Месне Индустрије.
У два три дана, Јавност је, у Српској, а у Србији су већ одавно сви у ронилачким одијелима, преплављена је будибогснамицама, несувислицама и распаметицама, политичке и јавне природе, од којих нико нема користи. Само Месна Индустрија.
Политичари купују скупе аутомобиле. А кад Приватници, који немају фабрике, праве скупе Вилетине, то ништа. А то је опљачкано од некога, нерегуларно. За разлику од Буџетских пара, које су легално прикупљене.
Порези се троше на Администрацију. Као да се у свијету, као велики и једини инвеститори, појављују Пореске Управе а не Фондови, Банке и Компаније.
Изборног Закона за Хрвате неће бити а Избора ће бити. То што Хрвата неће бити, то ништа.
Европа мора ријешити Политичка Питања ако жели стабилан Западни Балкан. Рецимо да знамо шта је Западни Балкан. Али поуздано знам да нико не жели Стабилан Западни Балкан. Свима треба Жив Балкан, Недобаклан.
Дугови и Буџетски Дефицит воде Републику Српску у нестанак. По томе су САД већ нестале а Трамп је предсједник округа скупљача жира.
Грађани из Српске одлазе и то је Пропаст за коју је крива Власт, Режим и Побједник Избора. Као да други Грађани у развијеним и великим земљама никуда не одлазе.
Све су то теме које играју улогу Прекривке.
Политика је, тако, овдје, постала процес обрнут Руднику. Прво се наноси Јаловина а онда се тражи Руда.
У том колоплету су неуки Политичари. Јер у Политику може да се иде и без Курца. Пошто Млада није обавезна.
Ту су и неуки Новинари. Јер се Новинар постаје на семинару, радном столу или по препоруку Тетке из Управе.
Ту су и неуки, непроизводни, неиндустријски, Бизмисмени. Они не знају шта је Привреда, Економија, Индустрија и те друге археолошке одреднице. Они знају шта је Превара, Туткало Властима, Шверц, Монопол и то.
Ту су Странци Усранци. Они нису неуки. Они прецизно обављају посао. Од Могеринке до задње шуше, амбасадне или Оебсове.
Ту су и Мектић Политичари. Који су послани да буду Чланови Жирија. Да мало оцјењују али да праве Шоу.
Ту су они који би по сваку цијену дошли на власт и који раде на генератор Зависти, Љубоморе и Болесне Некомпетентне Амбиције. Они се, од миља, зову Опозиција.
Седамдесетседам Кора Јаловине, СТЈ.
У таквој тешкој ситуацији НДД Сфере, једини могући поуздани Прегалац и Ударник, у скретању Јавности, Политике и Демократије у корито општег интереса, може да буде Велика Политичка Странка.
Ако је организована, припремљена и ако хоће.