недеља, 7. мај 2017.

УДБАШИ,
СЛУЖБАШИ
И СУДБАШИ

Маломало, па се на Балканишту баци димна вијест о томе како је управо у току најезда неких Обавјештајаца цртица Шпијуна.
Што уопште није вијест.
Они су овдје били и прије званичног пресијецања Врпце на Коридору Распада Југославије.
У току Ратова Братства и Јединства, пошто нико није запрашивао, нагло су се размножили.
Послије Рата популација је генетски модификована и обогаћена са домаћим снагама. Које су се у дуљем временском периоду од више вијекова, показали као најбољи обавјештајци, шпијуни и курири деструктивних порука. Због благе, а оптималне, количине мржње коју имају према, једнако, и ближњем и даљњем свом.
Углавном. Балканиште, Хрватска, БиХ, Србија, Македонија, преплављено је ДОШ Региментом. Доушници, Обавјештајци, Шпијуни.
Двије су константе тог сегмента.
1.    Ту нема правог посла за озбиљну Обавјештајну Службу.
2.    Кад је неко подручје тако премрежено, никад више провидног дана видит неће, никад више бити неће стабилности и среће.
Када се ближе размотри ситуација и дебљина, ДОШ има неколико слојева.
► Остаци Удбе. А и Коса. То су припадници Југословенских служби које су биле врхунске за своје вријеме и за своје услове. Они су данас, наизглед, разбијени али се њихове везе нису покидале. Они функционишу на принципу секти међу којима постоје они који држе везе са остацима у Београду. А ако не постоје, постоје они који организју и каналишу остварење појединачних интереса припадника. Јер њих вежу многи заједнички животи, као и мрље, које их држе на окупу.
Они и данас постављају директоре, запошљавају своје људе, регрутују нове, младе, већ одавно су инсталирани у Странке, постављају и Министре и обичне безличне, једва примјетне руководиоце, омогућују разне Комерц фирме, Медије, све до Приватних Факултета.
► Њемачки, амерички, енглески, турски... слој ДОШ.
Свако из свог разлога и из својих потреба. Ту се не ради само о класичним припадницима ове или оне службе из неке земље. Њих је најмање. За њих раде они који су ангажовани у разним агенцијама за развој, од Усаида до Тике. Затим Хуманитарне организације, организације које имплементирају разне стандарде овдје, организације економске и индустријске сарадње, ГТЗ, нпр.
Њихов класични циљ је уништење Простора. Онемогућавање економског и политичког континуитета и стабилности.
На оно што вриједи, на основу цијеле мреже добијених података, ставиће се шапа или ће се инсистирати на Приватизацији. Оно што не вриједи биће натоварено на врат локалним властима. Док се тај процес не заврши, а скоро је при крају, стално ће се просипати магла о Европским Интеграцијама. Па ће се једноставно све слећи а дотад, такав је план, земљу треба увући у Нато. Онда је њена пропаст заштићена.
► Локалне жабокречине ДОШ.
То су остаци аутохтоних врста, разни Аиди и службице Хрвата, Шиптара, Биајци... То све није ни закурац већ само за дневну политичку употребу.
► Подмладак и потенцијални слој ДОШ. То су они које окупљају разне невладине агенције, од ИРИ, НДИ, ФЕС... које праве воркшопове, десктопове, тинктенкове, семинаре, обуке, сарадњу, ексурзије... њихова технологија је блага и што масовнија индоктринација, токсикација и радикализација младих људи који нису баш школовани о Друштву. Али је главни циљ стварање једног широког списка потенцијалних будућих играча. Ко буде упоран, ко се буде прогурао, ко доспије у неку институцију, постане важан страначки лик и слично, он ће бити држан на вези. Највећи дио њих који ће бити ближе ангажовани неће ни знати да су ангажовани. А не знају ни они који су их ангажовали.
► И Мектић.
Као ванкатегоријални ДОШ.