субота, 20. мај 2017.

САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ
ЦРНА ЈЕ РУПА
ЕСДЕЕСА

Из Есдееса излазе Живи Људи а у Савез За Промјене иду мртве Партије.
Поред перманентног снижавања квалитета Вођства, Есдеес је задесила и несрећа, Аранжман, звана Савез За Промјене.
То унижавање Вођства је за посебну анализу.
Велику је штету Есдеес претрпио и под стијегом Калинића и под стијегом Чавића. Али је највећу штету претрпио под Мудром Мисијом Пробосанца Босић. И унутарструктурно, и прихватањем Пробосанске Политике и уласком у Аранжман СЗП. Који је у народу познат као Друго Гужење Есдееса од стране Младена Иванића.
За вријеме Вукоте Говедарице, Есдеес неће претрпити штету. Сам Есдеес је Штета.
Савез За Промјене је Аранжман без Вођства. Није јасно ко је свјетионик у том циркусу. Ако занемарим чињеницу да није јасно ни да ли Савез За Промјене и постоји.
То је зато што се њиме, Сазапом, управља из гараже Једне Амбасаде.
У тој аморфној политичкој врзли нико ни не одлучује о правцу акције нити ко може да каже да то не треба чинити.
У таквом стању, некомпетентно руководство Есдееса није моћно ни да схвати и разабере морске струје, силнице и подјебе са стране.
Посљедица свега јесте катастрофална чињеница да Есдеес није Опозиција у Српској већ, у најбољем случају, Опозиција из Сарајева. Са тенденцијом да постане Опозиција Српској.
То се управо догодило на случају Љубија.
Мада је било и у пријашњим епизодама.
Умјесто да се Есдеес истргне из тог конгломераторијума Бутикаша, Хајнехајлица, Неглавочава, и да дјелује у интересу Републике Српске, захтијевајући да се Српска ријеши Митала, ако је то са онаквим уговором из 2004., њихове године, дакле, икако могуће, да Српска преузме развој и запошљавање, Есдеес је ишао на руку Бакиру, Бошњацима, њиховом Меморијалном Центру којег ће Миталџије изградити, како би се из њега сијала Кривица Геноцида по Србима, и ишао на руку једној аутистичној политици Деенеса који је своју локалну позицију претпоставио Републици Српској.
За опозиционарство и критику СНСД било је довољно простора у цијелом том Израели Аранжману, у неконтроли Митала и слично.
Овако, Есдеес је гласао да Митала парама Српске, Бошњацима изгради Меморијални Центар за Приједорски Геноцид.
Народ који има овакве вођствене групе политичких странака, не може опстати.