недеља, 11. септембар 2016.

АУТОПУТЕМ
ПРОТИВ
ЕСЕНЕСДЕА

Бранко Микулић је, ономад, од Социјалистичке Републике Босне и Херцеговине, Насеобине Међеда, Букава и Гудура, направио Државу, кад јој је направио Путеве, Школе и Олимпијаду.
У Републици Српској, данас, градимо Аутопутеве, Алпске Тунеле, Болнице...
И имамо, Република Српска, сву силу противника.
Тада, у Социјалистичкој Републици БиХ нико није био против.
Живио сам, нажалост, у оба доба, мада ми се понекад чини да би било боље да нисам ни у једном, па могу, да на Скали Зла тачно и прецизно поставим ово, у Српској, као стопут напредније од оног.
Зашто су људи, Срби, толико против Републике Српске. А живе у њој.
Зашто им је дража Измећарска него Самостална судбина.
Зашто мисле да је величина у Слуганству а срамота у Српству.
Зашто им је дужина ропских вијекова скратила памет, хоризонт и визију.
Та Измећарска Српскадија, коју бих, радо, обиљежио Жутом Бриселском Траком, јер за њих је радни логор луксуз, своју српску кратковидост и мржњу према Српској вјешто прикрива мржњом према Есенесдеу и Додику.
Они су, кобива, напредни, еуропејични, интегративистични, натолични, брисељаци. Они су против Режима. Они су за Промјене. За Слободе. Они су против задуживања. Они су против ММФ али би радо попушили у Америчкој Амбасади.
Они дезорганизовани саопштари из Есенесдеа, јесу, безвезе, у неки списак предизборних трибина уврстили и отварање Аутопута, што је посљедица дезорганизације у Изборној Технологији, Палатизације, Аморфизације, и тако отварање Аутопута иментовали као Предизборну Трибину Есенесдеа.
Што је слободоумна Отпозиција и још слабомуднија Медијавност, дочекала на пасја прескала.
Ствари, пак стоје другачије.
● Суштина је у томе да је то Аутопут Републике Српске.
● СНСД неће имати користи од тога а имаће штете.
Што се првог тиче, Опозиција, Савез За Промјене, и та Слабомудна Медијавност, не зна то да искористи. А и неће и не смије. Јер би тако својим суфлерима сугерисали да су За Српску а не Против Додика. Из истог разлога се и Она Двојица, у Србији, нису појавила на Данима Српске.
Што се другог тиче, ни Есенесде не зна да искористи те капиталне објекте. У промоцију свог Српскијанства, Самосталности и дугорочности. То је било и са Чемерним. Импровизација.
Чињеница је да путеви водоводи, мостови, па и Велики Тунели, Хидроелектране, Аутопутеви, не доносе ником ништа на Изборима.
Јер су то неспојиве сторије.
Људи сматрају да је нормално да се нешто гради, напредује и отвара. Да то није на пијаци и да се за то не могу купити гласови. Као што сматрају да је номално да неко не побиједи на Изборима.
Само ни Отпозиција ни Есенесде то не знају.
Зато и не могу све то дизајнирати у свјетлу Републике Српске. А не у импровизативном или противрежимском.
Небројени су примјери улагања, у Билећи и у Бијељини, сјећам се. Па је Есенесде изгубио изборе.
Направљен је Аутопут Бањалука – Градишка, па је СНСД, те године, изгубио изборе у Градишци.
Видјећемо како ће Есенсде, сад у октобру, проћи у Добоју и у Прњавору.