недеља, 8. мај 2016.

ГДЈЕ СУ НЕСТАЛЕ МАСЕ.
ФЕРХАДИЈА.
САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ.

Шта се, дакле, може закључити из јучерашњег пробосанског дебакла на отварању обновљене Џамије Ферхадије у Бањалуци.
Дебакла у смислу масовности и опћег одушевљења Босном и Херцеговином, суживотом, мултивитаминима, у смислу покоравања, централизације и унитаризације сепаратистичке Бањалуке. На путу европских интеграција. Док Давутолглу пиша под прозором.
► Пробосански Народ, Босанци, Патриоте, помирили су се са подјелом. Можда су, некада, Алији и вјеровали кад је трипутмултисеирио о свему томе. Бакиру, данас, ни ћакнут сокаклија не вјерује. Јер, кад оно ради Фахри, шта ће радити другима. Не жели он да живи са Србима у Пробехаралој Босни. Већ жели да их подави.
► Џамије, и Цркве, размагнетисале су се. Оне више нису зов масовности.
► Политичари, скоро сви, од малог Давутоглуа, до Бакира умишљеног, не схватају ништа од тога. Обнову Џамије Ферхадије требало је обиљежити само једном молитвом. А Србе и Српску придобијати да не форсирају тежње ка Самосталности. А они учинили посве супротно. Као да европски трендови иду централизацијом и унитаризацијом. Иду баш супротно. И ако неко мисли да ће, и малим и великим ратом одржати БиХ на окупу, кад дође вријеме, гола је будала.
► Што је Политика празнија, окупљања и масовна подршка, мања су. И такође празнија.
► Савез За Промјене, онај сарајски дио, требао би да размотри тај Ферхадијски Дебакл Масовности. Да се врати на почетно вријеме. У Велику Кладушу. Када је, пред рат и изборе, СДА организовао скуп који је прекрио небо и земљу. Када је народ муслимански инструментализован и искрено дошао на то чудо божије. Јер је био вођен енергијом Државе Босне. У којој ће муслимани владати. По свом, Алијином и Декларацијском ћеифу.
Па да, онда, успореди то и јучерашњи скуп. И данас сарајска политика има једнако врућ циљ. Укинути Српску, приграбити Босну, увести регије. То је горљива политика и Сараја, и муслимнасог вјерског и политичког руководства и Странаца Усранаца. Шаптача Унитаристима.
Али. Народ то тако не схвата. Готово је.
Српски дио Савеза За Промјене требао би да прихвати ту чињеницу као своју.
Десет година лажу народу о К&К Власти. А нигдје доказа нису нашли.
Народ то више не схвата.
Не схвата ни Власт. Јер је добила идеју о Контрапротестима. Митингу.
Политичке Странке морају из овог да извуку посве друкчије закључке.
Потребно је организовати Повратак Људима.
Они вам више неће долазити ко дивљач зими, на зоб и со.
Масовни Мамци су нестали.

Кад је Пица од пет марака почела да долази људима на ноге, мораћете и ви.