петак, 6. мај 2016.

ПОЛИТИЧКИ ПРОЦЕСИ
СУ
ОЗБИЉАН ПОСАО

Дабоме да је Савез За Промјене налетио на мину.
Есенесде је раније резервисао Трг Крајине у Бањалуци. За Библиотеку и Парк Младен Стојановић не знам.
Есенеде је годинама и изборима уназад, плаћао или резервисао најбољи термин пред изборну ћутњу, у неким важним дворанама, иако је знао да је мала вјероватноћа да ће их користити.
Есенесде је неколико кампања водио без Главног Изборног Штаба. Јер је потребне послове обављао годину и по или годину унапријед.
Савез За Промјене, након краха свих њихових акција, након краха цијелог концепта Хапшења Додика, сјетимо се како је Онај Сарајевски Лукач, тријумфалистчки, као и Рута Мектић, најављивао хапшење високих фукционера, односно, након краха Политичке Кампање која то није, а која се зове Криминализација Свега Постојећег, натезао се са Протестима. Оћенеће. Когладансрат.
И, коначно, оће.
Јасно је да је то политички глуп, суицидан и, у најмању руку, ризичан потез. У Години Избора.
То се може оправдати само ако је општа политичка клима таква да побједа Сазапа, на Локалним Изборима, виси у ваздуху. То значи у Бањалуци, Зворнику, Приједору и Лакташима. Што није ни близу.
Па ће Протести, на основу те климе, бити ултрамасовни и још појачати побједу.
Овако, ово је иживљавање над Политичком Јавношћу Републике Српске. Од стране Савеза За Промјене. Они, људе који би требали бити политички, који би требали бити присталице, њихове, не њиховог Пограма јер га немају, који би требали бити противници Власти, извикују у бројкама, као да се ради о инфлацијским динарима. 20.000. 100.000. називају их читаоцима.
У ту игру, непотребно је ушао Предсједник Републике а преко њега и Есенесде.
Умјесто да је пустио Сазап да организује те Протесте. А до тада, медијском, информативном и политичком кампањом, убиобогауњима.
Сазап је, поред тога што је прихватио да обави прљави посао организације Протеста, за Сарај и Странце Усранце, овим даље девалвирао Политичке Процесе у Републици Српској.

На шта, својом неспособношћу, нема никакво право.