уторак, 13. октобар 2015.

КОНАЧНО,
ПОЛИТИЧАРИ
ПО ИГРИ РЕШЕТА И
НЕКОМПЕТЕНТНОСТИ
ПОЧЕЛИ ДА
СТИЖУ
НОВИНАРЕ

Мала моја, демократија је, буди Новинар, за Новину не питај чија је.
Тако се, послије рата, Босна и Херцеговина, у пројектованој политици иностране тихе окупације, преплавила новинарима којима су етикете, службени називи Новинар, лијепљени брже него што пивара пуца чепове на клипаче. Политичке и географске средине су, уз помоћ редакција и националистичких демократских странака, на том пољу много урадиле још у току рата.
Посљедица свега је да данас, у БиХ, двадесет година од ПДВР, Првих Демократских Вишератних Ратова, није одњегован ни један новинар који ће, барем у оквиру једне националне медијске флоре и фауне, имати значајно и међашно име.
Република Српска је и по електронским и папирним медијима, и по новинарима, далеко иза Федерације.
Ако је за новинарство вријеме дефинитивно изгубљено и прошло, у Политици би се трендови морали окретати узлазној сфери.
Та толико замирисана усрана демократија, свеопшта либерализација, тржиште, вишестраначје и европски пут, требали би пред Бираче да стално нуде боље и боље кандидате. А они, Бирачи, да сједну, па ноћима вијећају и размишљају, ходају по шљивицима, њивама и градилиштима, одлучујући да, на крају, гласају за најбољег.
Јесткурац.
Девалвација Политике, Јавности, НДД Сфере, и свега што је у пратњи тог тужног курвањског, котлокрпског и ситношићарџијског каравана, у ствари је само један велики систем спојених посуда.
Некомпетентни Новинари су схватили да се компетенција може стећи ако си против Режима и Власти. На то их, често, силе, власници, газде и финансијери.
Дио Новинара мисли да је обавезна ментална оријентација бити против Власти. Не разликујући при томе негативне и позитивне Трендове од Власти и Режима.
Режим и Власт, мада Режим не постоји јер нема силу, тортуру и затворе, то се Чавићу и Чавићоидима само привиђа, мисле да само они мисле, говоре истину и само истину и да имају право на неистину. Кад право на неистину прибаве Новинари, настаје проблем.
Опозициони Конгломераторијум, у који може да уђе било ко, са шаком гласова, мисли да је бављење опозиционом политиком једино могуће ако си против Власти и Режима. То је идеологија Јест Им Реко. И ако псу са маслом можеш да згадиш то што кажеш.
У свему, Новинари су испали глупљи од Политичара.
Умјесто да се измаккну из свега, они се утркују да и они учествују у том јавном хватању та вратове, курчеве и туђе гузице.
Такви трендови, законито доведу до једног Мектића. Који себе титулише државним министром. А и Неке Амбасаде и Сарајево цијело.
Који, онда, напада Новинаре.
На пасја прескакала.
Ситно је да закључим да је Мектић Будала. И Есдеес ако га подржава у томе и ако му то одборава.
Будала јер не схвата да њему, као неком службенику у Заједничким Органима, и неком ко је у Републици Српској Опозиција, требају медији, и државни и опозициони.
Он, Мектић, пак, мисли да њему треба само Васковић. Зато га и цитира.
Крупнији закључак је да долази Вријеме Мектића. Васковићи су само њихова претходница.
Мектићи су из класе Вучића, у Србији. Само су много глупљи, дрскији и необразованији. Вучић цитира Вебера, Мектић Васковића.
Али њихов задат је једнак. И у оквиру Срског Националног Бића. И у оквиру Србије или БиХ.