четвртак, 16. јун 2011.

INSTRUKCIJA ZA SIPA, OBA I DRK:
PRVO POHAPSITE NOVINARE
Kada vam je bog dao da provodite Državni Udar, onda to morate raditi kako spada. U svakoj vukojebenoj zemlji vojna sila jedno jutro zauzme poštu, zgradu vlasti i radio stanicu. I objavi narodstvu: Odsad samo demokratski, reformalno i funkcionalno.
Za detaljnija uputstva, molim da se obratite pisanim zahtjevom.
Dakle, želim da savjetujem SIPI i toj OBA, DRK je Državna Regulatorna Kaznionica, da ne gube vrijeme na istrage protiv novinara i urednika Nezavisnih novina, pošto su objavili popis prisluškivanih telefona građanstva i narodstva BiH, nego da ih odmah pohapse.
To bi značajno poboljšalo Državni Udar koji provodite sistematski, otkad vas je formiralo. Jer, SIPA, OBA i GRAP su klasični primjeri puzajućeg državnog udara. Nevidljivog preuzimanja vlasti. Koji je na djelu u BiH, otkako je neko ovdje halucinantno prvi put pomenuo Reforme. SIPA je nastala kao agencija za čuvanje ćoškova i zaštitu štićenih lica. Pominjale su se i istrage ali to je upravo to izvirivanje iza uglova. Onda je sticajem raznih reformi postala SIPA-HOBOTNICA, policijska agencija. OBA je nastala otimanjem obavještajne nadležnosti od Republike Srpske pošto je od teškog karcinoma izumro i posljednji Aidovac. Granična policija je počela kao Granična služba koja je u rejonu od tri ili pet kilometara od granice imala nadležnost nad vrbacima i zukvištma kod prevoza ovaca i goveda bez distola i Pašoša. Sada je to Policija, STJ.
A poznato je da su mediji jedna od prepreka za nevidljivo preuzimanje vlasti. Ako neće da sarađuju po najboljim evropskim standardima.
Kod slučaja Nezavisne protiv Prisluškivača Državoudarci su počeli sa pogrešnog mjesta. Treba prvo uhapsiti majstora na rotomašini, onog koji je kontrolisao pasere na čeverobojci. Pa onda viljuškaristu koji je dovezao rolnu papira, pa distributere, pa tek onda novinare i Glodura. Za čitaoce trenutno nema zatvorskih mjesta.
Umjesto da se javnosti objasni Afera Prisluškivanje, do u detalje, Ko koga, Ko kome, Kome u korist, Kome u svrhu, da se maše za ostavke, direktori i ministar, oni udaraju na Nezavisne novine jer su se drznule da ne iskažu opštu ljubav prema nelegalnim zajedničkim insitucijama i njihovim još nelegalnijim poslovima.
Čak i ako svaki onaj telefon ima sudsku odluku da se prisluškuje, nije jasno zašto to neki medij ne bi mogao da objavi. Nadležni mogu samo za glođomude i da istražuju ko je u njihovim monolitnim redovima odao Dražesnu Državnu Tajnu. A za nenadležno prisluškivanje? Valjda očekuju Zlatne Državne Medalje.
Državoudarci, koji su mnogo širi ešalon od pomenutih agenturacija, misle da novinarstvo, kada je u pitanju Unitarizacija, Centralizacija, Ukidanje Republike Srpske, Kriminalizacija srpskih funkcionera i institucija, Satanizacija Srba Fašista i Srba Uopšte, Dedejtonizacija, mora da bude Nezavisno UPM. A kada je u pitanju njihov rad, rad Konzorcija Agencija za Državni Udar, onda mediji moraju da se upišaju u halje. I da šute.
Neka te Sipe i Osinjaci budu sretni što su Nezavisne objavile dokumente o njihovom amaterskom djelovanju. Jer to što još rade u radionici Državnog Udara, to je za Gvantanamo. Predmet Kriminal u Zgradi Vlade i Autoputevima Republike Srpske, klasični je primjer pokušaja Državnog Udara. Kao i četverocifreno prisluškivanje Građana BiH.