уторак, 1. април 2014.

2786.
БОСНА ЈЕ ПРОКЛЕТА
ЈЕР ЈЕ ОТЕТА
А БОШЊАЦИ ЋЕ,
НА КРАЈУ, ОСТАТИ
ГОЛИ И БОСНИ

Не мислим на отоманизацију и исламизацију.
Толико је територија у историји отето и преотето да би требало на том точку негдје поставити ону паркиншку блокаду, да се више не може враћати и одмотавати у прошлост.
Мислим на ријеч.
Откако је завршен рат за лажну Трипутмулти БиХ, идеју која је у крви испрђена у вјетар а била је већ пропала и самим наговјештајем распада Југославије, траје рат за Босну.
Рат да се овај међународно признати простор између Србије и Хрватске зове Босна. Рат да се по Босни говори Босански. Рат да по Босни ходе Босанци. И само покоји Бошњак.
Ти убоги Бошњаци ће, док дочекају то, остати и Голи и Босни.
Ријеч Босна преузета је од имена ријеке Босне.
Босна је славенска ријеч.
Она се по конфигурацији, мелодици и рими, поптуно уклапа у славенски спектар ријечи. То не значи да је њен првобитни лик био такав.
Али свакако и не значи да је римског или предславенског поријекла, како то желе да покажу Босанлуци, посебна врста посвојитеља и својатитеља Босне као имена Ваше Државе, ЈВО.
Велике ријеке, а оне су велике спрам величне простора на коме се формирају и којим теку, најчешће су и границе. Ријека која није граница није баш важна. Свакој ријеци то умањује ток. То је њезин изузетан пех.
Нема ријека чије име носе државе и народи.
Осим ако Србе Србијанце не сјебу тако да их натерају у Мораву, па да се прозову Моравци.
Стога је бесмислен сарајевски рат за ријеч Босна.
Потпуно ванвременски.
Тај Сарајевски Политички Круг, мада је то уска синтагма за цијели агаторијум чудног племена које се одавно одвојило од народа у чини све наопако. Наопак је вијек у коме се гнијезде, наопак континент на коме се подсвијесте, наопак је однос вјере и нације, наопак је избор имена за народ и нацију, наопак је избор вакта, избор такта и избор рата. Умјесто мира.
Кудгод тече, Босна, ипак, припада овдје.
Чак и кад се смјести у слив. Црноморски је а не Босфорски.

А Ваша Држава, то што је остало од 3ХМ, морала би некако друкчије да се назове. Казани. Какањ. Калесија. Врлесија. Брдусија. Неблук. Брдлук.