недеља, 29. април 2012.


RAT SE VODI

RADI FORMIRANJA DRŽAVA

A NE RADI

POVRATKA IZBJEGLICA

Biskup Komarica je iznio podatak da je na području kojeg danas državi Republika Srpska prije rata živjelo 220.000 hiljada Hrvata. To mediji prezentuju kao da je na Području Republike Srpske živjelo toliko Hrvata i još više muslimana.
Mada Komarica to nije tako prezentovao.
Medijska i unitaristička prezentacija i presija da je na području Republike Srpske ovo ili ono, da je Republika Srpska odgovorna za izbjeglice i za ovo ili ono, nije u skladu sa činjenicama.
Kada su Veliki Majstori Krojači počinjali rat, a domaći sokački miševi se uključivali, kao Vrhunaravni Miš Alija koji je odlučio da za BiH, JGO, Ga Ona, žrtvuje mir, nije postojala Republika Srpska.
Republika Srpska je posljedica suludih ratova u koje su se uključili mnogi domaći imbecilarijum ne znajući na koji će bogaz izaći. Za razliku od Hrvata i Šiptara koji su znali. I Slovenaca.
Republika Srpska kao Država posljedica je tih ratova kao i izbjeglice.
Sljedstveno, Republika Srpska nije pokrenula niti je kriva za etničko čišćenje. Niko nije rekao da će za Republiku Srpsku žrtovati mir.
O posljedicama ratova se ne raspravlja. O tome se piše istorija. Možemo mi reći da su Hrvati, u Hrvatskoj, imali projekt eliminacije Srba. Ali se mora reći i da se Srbi nisu najbolje snašli. Da su muslimani imali projekt, samo u svojim glavama, da eliminišu Srbe, pa i Hrvate, ali se nisu nikako snašli. Da su Šiptari imali projekt da otmu Kosovo i da su se fenomenalno snašli. Da su ovi ili oni izbjegli, protejrani, ubijeni. Sve to neće pomoći. Istorija će samo jednog dana zapisati kratku fusnotu. Nakon rata koji je pokrenut da se razbije Jugoslavija, nastale su sljedeće Države: Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Crna Gora i Kosovo.
A da li će neki student raditi seminarski na temu koliko je bilo Srba u Hrvatskoj, Hrvata u BiH, muslimana na današnjem području... imaće značaj kao i rad o tome koliko je stabala šljiva bilo po popisu tridesetdevete u Kraljevini Jugoslaviji.
Ratovi se, dakle, vode kako naslov kaže.
Samo mogu da se nadam da će neko, pred neki budući rat, da se sjeti mog naslova. JMM.